Вінниця зустрічає полеглого героя на щиті Олександра Русавського

Сьогодні вінничани зустрічають на щиті воїна-земляка Олександра Русавського. Олександр був учасником бойових дій під час російського вторгнення в Україну. Спочатку він захищав столицю, а потім брав участь у боях на Донецькому та Запорізькому напрямках. На жаль, його життя обірвалося 3 жовтня під час бою на Запорізькому напрямку, коли йому було всього 26 років. Військовий був старшим лейтенантом і командував мінометною батареєю військової частини 3028 Національної гвардії України. У той страшний момент він не відступав від своїх обов'язків і намагався врятувати поранених від ворожого вогню до останньої хвилини свого життя, - повідомляє міська рада.

«Нашого Олександра ніщо не могло спинити. Він діяв як справжній офіцер. Попри смертельний ризик, думав лишень як врятувати своїх побратимів, – каже мама Героя Алла Олександрівна. – На жаль, для нього цей бій завершився трагічно…»

Олександр Русавський народився 17 вересня 1997 року. Він отримав освіту у 31-й міській школі, а після цього вступив до Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Після успішного завершення коледжу, Олександр продовжив своє навчання та здобув дві вищі освіти: одну у Вінницькому національному технічному університеті та іншу в Національній академії Національної гвардії України.

Мама розповіла, що Олександр отримав свої дипломи майже одночасно, коли вже служив за контрактом у Національній гвардії Олександр Русавський народився 17 вересня 1997 року. Він отримав освіту у 31-й міській школі, а після цього вступив до Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Після успішного завершення коледжу, Олександр продовжив своє навчання та здобув дві вищі освіти: одну у Вінницькому національному технічному університеті та іншу в Національній академії Національної гвардії України.

Мама розповіла, що Олександр отримав свої дипломи майже одночасно, коли вже служив за контрактом у Національній гвардії та остаточно вирішив поєднати своє життя із військовою справою.

«Олександр постійно загартовувався фізично. Змалечку займався спортом – боксував, виходив на ринг. Навіть, будучи на «нулі», не раз повторював: «Війна війною, а спортом треба займатися». Цьому навчав і своїх підлеглих, тренував силу духу та тіла, – каже Алла Олександрівна. – А ще у нього було гостре відчуття справедливості та любові до ближніх. Загибель Олександра – це непоправна втрата для всіх нас, яка ятритиме душу вічно…».

Церемонія прощання із Захисником відбудеться у костелі Святої Діви Марії Ангельської. Заупокійне богослужіння за полеглим розпочнеться о 12:00 год.

Поховають Олександра Русавського о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 742
Поширень: 0

Останні новини