Унікальне бомбосховище створили у Гостомелі: заради зменшення стресу у дітей під час тривог (фото)

У Гостомелі, на території єдиної початкової школи, відбулася спеціальна подія - створено неймовірне бомбосховище, яке схоже на справжній будиночок з казки про гобітів. Цей проект був реалізований завдяки благодійній діяльності Gurtum Charity Foundation, яка розпочала будівництво з самого початку. Крім того, за підтримки фонду була відновлена вся школа.

"Цей проєкт став для нас відправною точкою у старті організації будівельних робіт. До цього ми робили складні монтажні й реставраційні роботи, але точно не будували нічого з нуля. Питання побудови бомбосховища постало із розуміння, що відновлену нашим фондом ГУРТУМ школу не відкриють без надійного укриття. Ми довго шукали можливості, розробляли проєкт, прораховували площу під кількість школярів школи", — повідомляє Gurtum Charity Foundation.

Бомбосховище Hobbit house спроектоване для 55 осіб і включає два входи, клас для навчання та санвузол.

Основним завданням благодійників під час будівництва цього укриття було створення казкової атмосфери для дітей, з метою зменшення їхнього стресу та негативних асоціацій з потенційною небезпекою. Єдиним обмеженням, з яким довелося зіткнутися, були норми, що забороняли будь-які прикраси, облицювання та декоративні конструкції всередині бомбосховища.  Будівельники бажали встановити внутрішню інсталяцію казкового каміна та дерев'яні балки на стелі.

Проте дизайнери знайшли вихід і розмалювали стіни укриття різними тематичними малюнками. На них зобразжено книги, камін, капелюх Гобіт та чимало симпатичних котиків.

Джерело: https://tykyiv.com/news/na-kiyivshchini-zbuduvali-bomboskhovishche-u-vigliadi-kazkovogo-budinochka/



Переглядів: 1064
Поширень: 0

Останні новини