Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 9 жовтня

Сьогодні, 9 жовтня, День ріелтора в Україні. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті апостола Якова Алфієвого. 

Яке сьогодні, 9 жовтня церковне свято

9 жовтня в церковному календарі відзначається день пам'яті апостола Якова Алфієвого, народженого в місті Капернаум (сучасний Ізраїль). Він був одним із найближчих учнів Ісуса Христа та, за думкою церкви, ймовірно був братом апостола Юди Якового, відомого також як Тадей. Про життя апостола Якова відомо дуже мало, але є інформація про його активну місіонерську діяльність. Є церковні легенди, що розповідають, що він проповідував в різних місцях, включаючи територію Юдеї та Сирії, і навіть заснував апостольську катедру в Тель-Батнані (сьогодні місто Суруч в Туреччині), де врешті-решт помер.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день носити старе чи незручне взуття, їсти цибулю та часник, а також бажано не розпочинати нові справи. Заборонено 9 жовтня голосно розмовляти, голосно сміятися, байдикувати і зациклюватися на негативі. Не можна сьогодні лаятися з близькими та друзями, грубити, злитися, думати і говорити погано про будь-кого.  

Народні прикмети та традиції на 9 жовтня

Яскраві зірки сьогодні – до хорошої погоди, а тьмяні – до дощу або снігу. До цього дня на деревах ще багато листя – буде сувора зима. Сильний вітер сьогодні – найближчим часом піде сніг. Рожевий захід 9 жовтня віщує сильний вітер найближчими днями.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 9 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 9 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Володимир, Дмитро, Єфрем, Іван, Микола, Олександр, Опанас, Тихін, Ян

Переглядів: 738
Поширень: 0

Останні новини