«ДахаБраха», якою ми пишаємося

Коли гурт з уже світовим ім’ям вперше приїздив до Вінниці, на концерт прийшли лише поціновувачі етно-музики, яких набралось на зал філармонії. Десять років по тому, після численних світових гастролей знаними музичними фестивалями далекого зарубіжжя, шаленого успіху за морями й долами, «ДахаБраха» знову в турі Україною, і знову у Вінниці. Майже три роки минуло з останнього концерту неймовірних й улюблених артистів у нашому місті. Знову у залі театру ніде яблуку впасти, звучать відомі хіти й оригінальні нові пісні, фанати не можуть всидіти на місці й танцюють, а ейфорія палкого етно-хаосу, що лише стає міцнішою, мов вино, з роками, незмінно захоплює.

Та цей вінницький концерт відрізнявся від усіх інших, і, в першу чергу, завдяки нашим місцевим талантам, неймовірним дівчатам з степ-команди Flame Tap! Чемпіонок давно знають та люблять у Вінниці, а після драйвового кліпу на аварійному мосту під музику «ДахаБраха», дівчата отримали запрошення виступити на одній сцені з кумирами в Києві. І ось вчора повторили свій шалений танець на пісню «Шо з-под дуба» й удома. Під акомпанемент славетного гурту і під несамовиті оплески вінничан! «Це ваші таланти!» – підкреслював зі сцени Марко Галаневич, якого теж можна назвати вінницьким, адже вся його родина з нашої області. 

Сцена з підвищенням і дуже крутий відео-арт з психоделічними малюнками та анімацією, створювали містичний ефект. Погляди сотень очей концентруються на сцені, сотні вух чують дивні магічні ритми, що здатні заколисати чи занурити у транс, розбурхати уяву чи змусити пуститися в танок.

Фірмове «даха-брахівське» звуконаслідування і звуковидобування - це коли десятки інструментів з усього світу раптом створюють нове, але суто українське звучання. Це глобалізований world-music з питомо національними особливостями, саме тому ці пісні, співані не лише українською, добре зрозумілі по всьому світу, де гурт має честь презентувати нашу державу.

Кожна їх пісня, як велике полотно, з різними відтінками й неповторними деталями, з окремим настроєм. Це ворожіння, що насичує простір звуками й образами, це магія, що не відпускає до останнього. Тому знов і знов їх кличуть на біс з улюбленими піснями. І вони виходять – троє жінок і чоловік, які творять не просто нову українську музику популярну у всьому світі, але сповнюють життям поняття сучасного українського мистецтва.

Всім тим, кому сучасного, українського і мистецького не вистачає як повітря, «ДахаБраха» радить завітати на вихідних на локацію фестивалю Air Gogol Fest, що має стати подією для Вінниці. У приміщенні заводу «Кристал» 17 і 18 листопада відбуватимуться театральні вистави, художні інсталяції, концертні програми і артистичні перформанси.



Переглядів: 3731
Поширень: 0

Останні новини