На вокзалах та у потягах Укрзалізниці працюватимуть маршали залізничної безпеки: хто вони та чим займатимуться?

Укрзалізниця вводить посаду маршала залізничної безпеки на вокзалах і в поїздах.

Перші маршали залізничної безпеки почали працювати на вокзалах і у поїздах Укрзалізниці. Це спеціальні працівники, які належать до озброєної охорони компанії, і їх головне завдання - відстежувати безпеку пасажирських перевезень і вчасно реагувати на можливі загрози.

На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об'єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють в режимі інкогніто. Тому ані добропорядні громадяни, ані зловмисники не знають про їх присутність і не зможуть визначити хто перед ними.

"Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Перші маршали Укрзалізниці розпочали свою роботу у вересні. Зокрема, вони працюють на одному з популярних західних напрямків, де зараз потрібно більше уваги для забезпечення безпеки пасажирів.

Варто відзначити, що після повномасштабного вторгнення, Укрзалізниця посилила контроль за безпекою на залізничних об'єктах, зокрема, на вокзалах, з метою уникнення перевезення громадянами небезпечних речовин та зброї без необхідних дозволів.

Раніше також повідомлялося, що в рамках проєкту "Залізна безпека" компанія запровадила військову охорону на 9 пасажирських поїздах.



Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини