"Вінниця має бути доступною для всіх без виключення": містян запрошують долучитись до Програми доступності та безбар’єрності

Військові умови покладають велике значення на питання інклюзії. Муніципалітет Вінниці вкладає значні зусилля в створення доступного середовища та соціальних можливостей для мешканців, зокрема тих, хто має особливі потреби. Фахівці з департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради вже працюють над розробкою Програми доступності та безбар'єрності для міської територіальної громади. Ця програма відповідає національній стратегії створення безбар'єрного середовища в Україні до 2030 року, яку було запропоновано першою леді України, Оленою Зеленською під назвою "Без бар'єрів".

За словами Ольги Ремешевської, директорки департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради, міська Програма безбар'єрності спрямована на врахування потреб громади, включаючи різні вікові групи, гендерну рівність та різні можливості людей. Ця програма відзначається не лише відповідністю державній Стратегії безбар'єрності, але й взаємодіє з Стратегією розвитку ВМТГ до 2030 року, де важливість кожного мешканця Вінниці є ключовим аспектом. Один з прикладів впровадження безбар'єрних рішень в місті - це розробка маршрутів громадського транспорту та зупинок для тролейбусів і трамваїв, які враховують потреби людей із різними фізичними можливостями та надають доступ до низькопідлогового транспорту.

Пріоритетом нашої громади було і залишається створення таких умов для містян, щоб вони почувалися комфортно та безпечно, Вінниця має бути доступною для всіх без виключення – для дітей, ветеранів, пенсіонерів, молодих батьків та інших людей. Це важливий проєкт, який накладається на виклики воєнного часу. Ми й надалі працюватимемо для того, щоб Вінниця була безбар’єрною, тому ми почали формувати робочу групу, до складу якої запрошуємо долучитися представників громадських організацій, підприємств, установ, а також активних громадян та інших стейкхолдерів”, – повідомила Ольга Ремешевська.

Щоб долучитися до робочої групи, охочим потрібно подати заявку для реєстрації у довільній формі в термін до 13 жовтня 2023 року (включно), яка повинна містити наступну інформацію:

Прізвище, ім’я, по батькові, адресу проживання, контактний номер телефону, електронну адресу та згоду на обробку персональних даних.

Пропозиції щодо формування складу робочої групи необхідно подати до відділу енергоменеджменту та безбар’єрності департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради на електронну адресу vem@vmr.gov.ua.

Довідки за телефоном: (0432)59-51-44.



Переглядів: 624
Поширень: 0

Останні новини