Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 10 жовтня

Сьогодні, 10 жовтня, День працівників стандартизації та метрології України. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті Євлампія і Євлампії.

Яке сьогодні, 10 жовтня церковне свято: молитва на цей день

10 жовтня Православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Євлампія і Євлампії. Вони були братом і сестрою, які жили на початку IV століття в місті Нікомидії. У той час в Римській імперії відбулися гоніння на християн. Євлампій, будучи християнином, не захотів зрікатися своєї віри і був схоплений язичниками. Його били, катували і кинули в розпечену піч, але він залишився живим. Побачивши це, сестра Євлампія, Євлампія, також оголосила себе християнкою. Її також схопили і піддали тортурам. Урешті-решт, обоє братів і сестер були обезголовлені. Святі Євлампій і Євлампія є прикладом великої віри і мужності. Вони віддали свої життя за Христа, не зрікнувшись своєї віри навіть перед лицем смерті.

Молитва святим Євлампію і Євлампії

О, святі мученики Євлампій і Євлампія, ви віддали свої життя за Христа, не зрікнувшись своєї віри навіть перед лицем смерті.

Моліть Бога за нас грішних, щоб він дарував нам силу і мужність у часи випробувань.

Нехай він захистить нас від хвороб і неприємностей, і нехай у нашому домі завжди буде мир і спокій.

Амінь.

Що не можна робити цього дня

Вважають, що в цей день не можна ходити в ліс, бо можна заблукати. Не рекомендується сьогодні довго валятися у ліжку, скаржитися на життя та бути у поганому настрої. Бажано 10 жовтня жодними справами, крім занять бджолами, не займатись. Не можна сьогодні також розпускати плітки, обманювати і робити прибирання в будинку.  

Народні прикмети та традиції на 10 жовтня

Якщо 10 жовтня немає дощу, то зима очікується пізня. Хмари пливуть сьогодні з півдня на північ до поганої погоди. Гроза цього дня провіщає теплу, коротку і безсніжну зиму. Якщо іній у цей день випав, то за сорок днів земля повністю покриється сніговим покровом.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 10 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 10 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Акуліна, Аристарх, Веніамін, Віктор, Герман, Дмитро, Ігнат, Марк, Михайло, Петро, Сава, Федір, Філімон

Переглядів: 559
Поширень: 0

Останні новини