Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 11 жовтня

Сьогодні, 11 жовтня, Міжнародний день дівчаток. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті святого Філіпа.

Яке сьогодні, 11 жовтня церковне свято: молитва на цей день

У цей день православна церква вшановує пам'ять одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Апостол Філіп походив з міста Вифсаїди в Галілеї. Він був знайомий з Ісусом Христом ще до того, як той став апостолом. Філіп був глибоко віруючим і відданим Ісусу. Він ревно проповідував Євангеліє і багато людей прийняли віру через нього. Апостол Філіп був свідком багатьох чудес Ісуса Христа. Він бачив, як Ісус множив хліб, лікував хворих і воскрешав мертвих. Філіп був також одним з апостолів, які були присутні на Вознесінні Ісуса на небо. Після Вознесіння Ісуса Христос Філіп проповідував Євангеліє в різних країнах. Він був ув'язнений і замучений у місті Гієраполі. За переказами, він був розіп'ятий на хресті вниз головою.

Молитва до святого Філіпа

Святий апостоле Філіпе, моли Бога за нас!

Господи Ісусе Христе, Ти покликав святого апостола Філіпа бути одним із Твоїх учнів. Він ревно проповідував Твоє Євангеліє і багато людей прийняли віру через нього. У цей день, коли ми вшановуємо пам'ять святого Філіпа, просимо Тебе, Господи, щоб він молився за нас і допомагав нам у духовному зростанні. Даруй нам силу і твердість у вірі, щоб ми завжди були вірними Твоїм заповідям.

Амінь.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується сьогодні запрошувати до будинку незнайомих людей. Не можна в цей день вживати в їжу ягоди, оскільки можна сильно захворіти. Не варто в цей день розпочинати нові справи і давати явно нездійсненні обіцянки. Не можна нікому цього дня розповідати про сімейні проблеми, можна залучити ще більше лиха.  

Народні прикмети та традиції на 11 жовтня

Червоний місяць сьогодні – до вітряної погоди, блідий – чекайте на дощ. Якщо до цього дня зайці досі не побіліли, то зима буде пізня і тепла. Хмари, що низько йдуть по небу в цей день, віщують холоднечу найближчим часом.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 11 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 11 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Анатолій, Валентин, Василь, В'ячеслав, Ганна, Георгій, Григорій, Єремій, Єфрем, Іван, Іларіон, Ілля, Ісаак, Кирило, Макар, Марія, Марк, Матвій, Мойсей, Нестор, Олександр, Олексій, Опанас, Остап, Прохор, Родіон, Сергій, Тетяна, Уляна, Федір, Харитон, Юліана, Ян

Переглядів: 526
Поширень: 0

Останні новини