"Ми зібралися цілою командою – діти, літні люди, молодь": у Вінниці підвели підсумки толоки в рамках Дня води

Сьогодні, 10 жовтня, у Вінниці були підведені підсумки акції з прибирання прибережних зон в рамках Дня води. Ця всеукраїнська ініціатива мала на меті привернути увагу до необхідності збереження природних водойм у їх первозданному стані. Участь у цьому заході взяли багато місцевих жителів.

Зокрема, жителька Писарівки на ім'я Анна Кальченко змогла об'єднати свою родину та сусідів, щоб очистити прибережну зону поруч із ставком Чорним. Дівчина вірить у те, що позитивні зміни починаються з невеликих кроків, і сама готова змінюватися для цього. Тому вона вирішила стати прикладом для дітей, які також долучились до акції, навчаючи їх цінувати природу змалечку.

Я небайдужа мешканка своєї громади. Ставочок, який ми прибрали, знаходиться поруч з лісом і там часто відпочивають влітку. Ми зібралися цілою командою – діти, літні люди, молодь – для того, щоб навести лад на цій території. Там зібрали понад 20 мішків з випадковим сміттям, – розповідає Анна Кальченко. – Взагалі, мій девіз по життю: якщо хочеш змінити світ - починай з себе. Хочу своїм прикладом показувати дітям та майбутнім поколінням, що треба любити свій рідний край, свою землю. Дуже приємно, що на прибирання вийшло так багато людей, зокрема і заступниця старости Вінницько-Хутірського старостинського округу Майя Андріївна Власюк”.

Головна спеціалістка відділу екологічної політики департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Тетяна Любич поділилася інформацією про участь Вінницької громади в національній акції, що відбулася на всій території України.

Ця акція необхідна для того, щоб об’єднати людей навколо дуже важливої і водночас непростої місії - збереження наших водойм. До прибирання міг долучитись будь-хто і нам приємно, що вінничани справді небайдужі до природи і самостійно організовувалися, щоб вийти на толоку. Команда Анни, яка прибирали у Писарівці, стала найбільшою за кількістю учасників, і важливо, що долучилися до процесу і дітки. За таку активність та небайдужість до рідної громади ми передали команді дві туї – хвойні рослини, які урізноманітнять флору поруч зі ставком”, – розповіла Тетяна Любич.



Переглядів: 478
Поширень: 0

Останні новини