Радіодиктант національної єдності 2023: де можна прослухати, хто буде авторкою та читцем

Суспільне повідомляє,що авторкою Радіодиктанту національної єдності 2023 року стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. А читати диктант буде актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі "Довбуш".

Про це етері Українського радіо оголосили член правління Суспільне та керівник проєкту "Радіодиктант національної єдності" Дмитро Хоркін та виконавча продюсерка Українського радіо, координаторка проєкту "Радіодиктант національної єдності".

До методичної роботи над радіодиктантом долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Нагадаємо, що минулого року текст радіодиктанту "Твій дім" написала письменниця та режисерка Ірина Цілик. Читала диктант народна артистка Ада Роговцева.

Коли буде радіодиктант

Цьогоріч радіодиктант вперше відбудеться 27 жовтня об 11:00 — у День української писемності та мови. Досі цей день відзначали 9 листопада. Але з 2023 року, згідно з указом президента, День української писемності та мови відзначатимуть саме цього дня.

Де слухати радіодиктант:

на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура; наживо в ефірі телеканалу Суспільне Культура; на YouTube-каналі Українського Радіо; на Facebook-сторінках Суспільного.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського радіо у 2000 році для єднання навколо мови. Відтоді його проводять щороку.


Теги: Україна

Переглядів: 707
Поширень: 0

Останні новини