Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 12 жовтня

Сьогодні, 12 жовтня, Всесвітній день зору. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті трьох святих мучеників Прова, Тараха та Андроника

Яке сьогодні, 12 жовтня церковне свято

12 жовтня Православна Церква вшановує пам'ять трьох святих мучеників Прова, Тараха та Андроника. Вони жили в III столітті в місті Тарсе Киликийському, в часи гонінь на християн. Святий Тарах був родом з Клавдіополя, тривалий час служив у війську. Коли його поставили перед судом, мав тоді 65 літ. Пров був родом з Памфілії, а Андроник, наймолодший серед них, походив з Ефесу.

У 304 році, під час гонінь на християн, святих Прова, Тараха та Андроника схопили і привели на суд до намісника Нумерія Максима. Вони мужньо засвідчили свою віру в Ісуса Христа і відмовилися принести жертви язичницьким богам. Намісник наказав стратити святих мучеників. Святий Тарах був страчений першим, потім Пров, а потім Андроник. Святі мученики Пров, Тарах та Андроник є прикладом твердості в вірі та мужності у стражданнях. Вони засвідчили свою любов до Христа навіть ценою власного життя.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується у цей день брати в руки дрібні гроші та багато витрачати, можна залучити у майбутньому фінансові труднощі. Не варто сьогодні грати в карти - успіх відвернеться від Вас. Не можна 12 жовтня мити голову, у разі порушення заборони можна полисіти. Заборонено у цей день скупитися, сваритися та скандалити, грішити та вживати погані слова, а також негативно мислити.  

Народні прикмети та традиції на 12 жовтня

Вечірній туман сьогодні віщує теплу погоду найближчим часом. Цього дня в лісі з'явилися пізні гриби – перший сніг випаде не скоро. Зіркове небо сьогодні – до сухої осені та гарного врожаю наступного року. Якщо ранковий вітер 12 жовтня вдень посилюється, а надвечір стихає, значить погода найближчими днями буде гарною.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 12 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 12 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Іван, Феофан, Ян

Переглядів: 622
Поширень: 0

Останні новини