Світова підтримка України: Норвегія надасть €17,4 млн на розмінування, Фінляндія — €95 млн на оборону

Уряд Норвегії ухвалив виділити Україні 200 млн норвезьких крон (близько 17,4 млн євро) на розмінування території, а Фінляндія надасть 19-й оборонний пакет допомоги на 95 млн євро.

Про це повідомили уряд Норвегії та міністерство оборони Фінляндії.

Гроші від Норвегії на розмінування України

На сайті норвезького уряду йдеться, що державний секретар МЗС Норвегії Ейвінд Вад Петерссон 11 жовтня візьме участь у Міжнародній донорській конференції з питань гуманітарного розмінування в Україні в Загребі. Конференція об’єднає найбільших донорів, які надають гроші на розмінування в Україні.

Саме на цій конференції Норвегія оголосить про виділення 200 мільйонів норвезьких крон (приблизно 17,4 млн євро) на розмінування.

Уряд Норвегії нагадав, що на сьогодні Україна — найбільш замінована країна світу. Норвегія виділить підтримку, яка більш як удвічі перевищує попередню допомогу на розмінування України.

"Розмінування рятує життя та захищає цивільне населення, особливо дітей. (...) Запобігання подальшим жертвам допомагає посилити здатність України протистояти агресії Росії", – заявила голова МЗС країни Аннікен Гуйтфельдт.

Пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Фінляндія ж надасть Україні 19-й пакет оборонної допомоги — приблизно 95 млн євро. Президент країни ухвалив це рішення 11 жовтня після пропозиції уряду.

"В Україні триває війна, результат якої вирішить порядок безпеки Європи та Фінляндії в майбутньому. Ми продовжуватимемо рішуче підтримувати Україну разом із нашими союзниками. Загальна вартість пакетів військового обладнання, які Фінляндія постачає в Україну, наразі становить 1,4 млрд євро", — заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.


Переглядів: 1060
Поширень: 0

Останні новини