Збереження зв'язку в екстренних умовах: радіостанція "Місто над Бугом" інформуватиме містян при відсутності електропостачання

Вже вдруге українці зустрічають зиму в умовах конфлікту. З настанням холодів швидше за все, ворог обстрілюватиме важливу інфраструктуру України, що призведе до відключення громадян від світла, зв'язку, тепла і води. У цих умовах основну інформацію можна буде дізнатися на радіо "Місто над Бугом", яке транслюється на частоті 101,8 МГц. Міська рада рекомендує мешканцям Вінниці придбати переносний FM-приймач з можливістю живлення від батарейок.

В умовах можливих екстрених ситуацій у Вінниці забезпечено альтернативний механізм швидкого інформування громадян. Якщо станеться подібна надзвичайна ситуація, мешканцям Вінниці рекомендується в першу чергу включити радіостанцію "Місто над Бугом" на частоті 101,8 МГц. Для отримання радіосигналу можна використовувати радіоприймачі з батарейковим живленням, сумісні телефони та автомобільні радіо.

Зокрема, передплатники проводового телефонного зв'язку, які вчасно оплачують послуги, також матимуть доступ до трансляції.

Керівництву підприємств, установ, організацій, управителям житлового фонду та іншим відповідальним особам рекомендується придбати портативні FM-радіоприймачі з власним джерелом живлення та електромегафони у достатній кількості.

Департамент цивільного захисту також наголошує, що у випадку надзвичайної ситуації важливу інформацію буде повідомляти і в місцях, де збирається багато людей.

«Досвід торішньої зими показав, що ворог спрямовує велику кількість ресурсів для того, аби залишити цивільних громадян без електроенергії, тепла та зв'язку. Саме тому ми закликаємо вінничан придбати FM-приймачі на батарейках, щоб, у разі екстреної ситуації, отримувати важливу інформацію. Окрім того, у місті буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів», – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Резервна система термінового інформування населення призначена для надання негайних повідомлень та сигналів про можливі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть бути природного, технічного або воєнного походження. Вона служить для оперативного повідомлення громадян про обставини, що виникли у зоні можливого небезпечного впливу.



Переглядів: 563
Поширень: 0

Останні новини