«Зайчик на пальчик», ляльки-берегині та в'язані килимки: Терцентр організував виїзний майстер-клас з рукоділля

Мешканці Вінницьких Хуторів 12 жовтня навчалися виготовляти різні ручні вироби, такі як дитячі іграшки у вигляді зайчика, ляльки-берегині та в'язані килимки. Ці майстер-класи були частиною проєкту "Мобільна група творчого натхнення", яка спрямована на підтримку літніх мешканців прилеглих до Вінниці територій. Уроки проводилися спільно з фахівцями з Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, - повідомляє міська рада.

«Сьогоднішній захід – реалізація проєкту Терцентру, який у 2021 році виграв у “Бюджеті громадських ініціатив” Вінницької МТГ. Мета – залучити до творчості та активного способу життя літніх людей на приєднаних до Вінниці територіях. Розуміємо, що з віком стан пам’яті, концентрація уваги, дрібна моторика погіршуються. Щоб бути завжди в тонусі, ми проводимо майстеркласи для людей літнього віку у Вінницьких Хуторах, Писарівці, Щітках та інших населених пунктах громади. Це важливо для тих, хто через вік та велику відстань не може перебувати на денному відділенні Терцентру», – розповіла завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

Бажаючі долучитися до майстеркласів могли усі: отримувачі соціальних послуг від Терцентру, літні люди, діти і дорослі. Під керівництвом інструкторки рукоділля з Терцентру, Ніни Скворцової, учасники майстер-класу навчалися створювати дитячу антистрес-іграшку «Зайчик на пальчик».  За задумом, зайчик з таканини та стрічок одягається на палець, і батьки або інші дорослі могли використовувати цю іграшку для розповіді казок або розповідати повчальні історії.

«Також сьогодні ми робимо так звану ляльку-вісницю гарних новин. Вона покликана заспокоювати нерви та налаштовувати на позитивний лад. Іграшка складається з дзвіночків та трьох шарів тканин. На першому шарі можна написати чи вишити побажання для себе, на другому – своїй країні, на третій – всесвіту та всьому людству», – зазначила Ніна Скворцова.

Сьогодні на майстер-клас прийшла Лариса Михайлівна, 69-річна мешканка Вінницьких Хуторів. Вона переїхала до Вінниці з Харківської області, коли почалася повномасштабна війна. Лариса Михайлівна розповіла, що їй дуже подобається в'язати гачком, і в такій веселій компанії їй було особливо приємно проводити час на майстер-класі.

Також на зустрічі була активна учасниця гуртка рукоділля Вінницького Терцентру - 69-річна Лариса Віталіївна. Вона вже півроку відвідує заняття, які проводить Ніна Артемівна, і під її керівництвом створила багато різних виробів, таких як ляльки-мотанки, обереги, іграшки та інше.

«У нашому віці дуже важливо бути зайнятим, особливо, творчістю. Це найкращі ліки від самотності та поганого самопочуття. Діти вже виросли, внуки дорослі, а бути в колі однодумців свого віку – це і цікаво, і корисно», – зазначила Лариса Віталіївна.

Подібні виїзні майстеркласи на приєднаних до Вінниці територіях Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування проводитиме і надалі. Також Терцентр пропонує послуги перукаря та робітника комплексного обслуговування. Деталі – за номером телефону: 67- 05- 90.



Переглядів: 574
Поширень: 0

Останні новини