Клієнти центру реабілітації "Гармонія" у Вінниці долучилися до створення м'яких нош: заради підтримки військових

Клієнти "Гармонії", центру соціально-психологічної реабілітації у Вінниці, іменованого на честь Раїси Панасюк, активно виявляють свою підтримку Захисникам та Захисницям. Сьогодні, 12 жовтня, вони приєдналися до пошиття м'яких нош для військових, які в подальшому будуть відправлені на передову, - повідомляє міська рада.

«У центрі реабілітації “Гармонія” ми намагаємося формувати соціально активну позицію в клієнтів. Важливо розуміти, що люди з інвалідністю – це повноправні члени суспільства. І вони долучаються до допомоги війську в міру своїх сил. Наприклад, раніше ми робили випічку та передавали бригадам наших Захисників. А сьогодні розпочали пошиття нош для військових спільно з нашими клієнтами», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

Сьогодні клієнти центру реабілітації "Гармонія" активно долучилися до створення перших м'яких нош під керівництвом Тетяни Тетер, виховательки, яка працює з дітьми з інвалідністю. Вони уважно зняли мірки з готових носилок, вимірили довжину текстильної стропи і після підготовки розпочали процес пошиття.

«Ми співпрацюємо з волонтером Михайлом Бузіним. Він допоміг нам знайти тканину, усі необхідні матеріали та подарував швейну машину. Важливо, що вона не автоматична, а ручна. Тому ми зможемо продовжити роботу над пошиттям нош навіть в разі відключення електроенергії», – розповіла Тетяна Тетер.

Клієнти центру реабілітації "Гармонія" з великим захопленням та усвідомленням важливості своєї діяльності активно долучаються до процесу пошиття.

«Хочу допомагати військовим, щоб швидше закінчилась війна і ми перемогли», – зауважила клієнтка центру реабілітації «Гармонія» Анастасія Мельник.

За словами Олени Чорнобривенко, така діяльність, як пошиття носш, відзначається особливою користю для реабілітації людей з інвалідністю, оскільки сприяє розвитку дрібної моторики. Крім того, ця ініціатива має важливе значення як у педагогічному, так і у соціальному контекстах.

«Це важливо і потрібно як нам, так і нашим Захисникам, яким ми прагнемо допомогти», – підсумовує Олена Чорнобривенко.



Переглядів: 552
Поширень: 0

Останні новини