"Лізуть, як таргани, дуже багато": в Авдіївці не припиняються запеклі бої за місто

Російські окупанти не припиняють обстріли міста Авдіївка, активізуючи авіаційні удари, і вже четвертий день продовжують наступальні операції. Унаслідок цього у місті припинено доставку гуманітарної допомоги та продуктів. Проте, Сили оборони України успішно утримують свої позиції і відбивають атаки ворога, - повідомляє інформацію редакція РБК-Україна. За висловами начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, ведуться неперервні та жорстокі бої як у стрілецьких сутичках, так і в артилерійських дуелях, і російські війська використовують всі можливі засоби для атаки.

"Активно працює авіація... По Авдіївці - ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по місту... Десятки за ніч по самому місту", - розповів представник адміністрації.

Також Віталій Барабаш відзначив, що ворожі штурми не припиняються ні вдень, ні вночі, і ворожі силовики атакують місто масово і "лізуть, як таргани, дуже багато".

Щодо тактики ворога, у четвер російські війська активно використовували бронетехніку та поставляли свіжі резерви, і вони поступають великими колонами. Противник хоче оточити Авдіївку і зосереджений на атаках  із півночі та з півдня. Все ж, Барабаш підкреслив, що війська ЗСУ утримують свої позиції четвертий день і "стоять незмінно на своїх позиціях - впевнений, що витримають, бо це не люди, це титани".

Удари по населених пунктах не обмежуються лише місцями, що розташовані безпосередньо на фронтовій лінії, але також спрямовуються на більш віддалені населені пункти. Наприклад, цієї ночі селища Очеретинської громади були обстріляні окупантами.

Жертви та наслідки обстрілів

Віталій Барабаш повідомив, що за останню добу було підтверджено загибель однієї людини та поранення чотирьох громадян. Крім цього, двоє інших залишаються під завалами будівлі, яку зруйнував обстріл з боку російських військ, але "можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл".

За словами Віталія Барабаша, на сьогоднішній день логістика в Авдіївці дуже складна, і через загострення бойових дій влада призупинила постачання продуктів харчування та гуманітарної допомоги в місто.

"Намагаємося лише забезпечувати евакуацію. Якщо люди бажають і хочуть уже їхати, то намагаємося знаходити шпаринки у цих обстрілах", - зазначив чиновник.

При цьому важливо відзначити, що в Авдіївці є достатньо продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів, і запаси цих засобів вистачають на кілька місяців, що дає деяку стабільність у гуманітарній ситуації міста.

Протягом останніх днів російські окупанти істотно збільшили активність в напрямку Авдіївки. Напади ворожих сил на місто вважаються найсерйознішими спробами наступу окупантів на Авдіївку з початку повномасштабного конфлікту. Тривають спроби військ Російської Федерації оточити місто. За оцінкою Сил оборони України, ця тактика має на меті досягнення якоїсь символічної "перемоги" та спробу вплинути на хід військових подій.



Переглядів: 457
Поширень: 0

Останні новини