Діти військових вирушили у безкоштовну подорож до міста Карлсруе в Німеччині

Упродовж поточного місяця, з 8 по 20 жовтня, 31 дитина військових, які втратили батьків або чиї батьки зникли безвісти, отримають можливість відпочити в місті-побратимі Вінниці, яке знаходиться в Німеччині, у місті Карлсруе.

Діти вже мали шанс відвідати Карлсруе та ознайомитися з місцевими українськими дітьми та волонтерами, які надають допомогу переселенцям з України. Вони взяли участь у різних майстер-класах та іграх і отримали подарунки. Крім того, діти відвідали ратушу, де їх привітала заступниця міського голови Карлсруе, Беттіна Лізбах.

Сьогодні молоді туристи вирушили до молодіжного центру в місті Беренталь, яке розташоване у Франції, де на них чекає насичена програма розваг та заходів. Ця подорож була організована департаментом освіти Вінницької міської ради на запрошення муніципалітету Карлсруе. Вартість відпочинку покривається приймаючою стороною.

«Ми дякуємо дружній Німеччині за підтримку наших учнів. Допомога дітям, які зазнали втрат через війну, є вкрай важливою і цінною. Впевнені, що культурна програма, екскурсії, спортивні та мистецькі розваги підуть їм на користь, допоможуть відволіктися від війни та наповнять їх новими силами для навчального року. За це ми вдячні муніципалітету міста-побратима Карлсруе», — зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.



Переглядів: 517
Поширень: 0

Останні новини