У Вінниці потруїли собак: жертвами кривдника стали домашні собаки й безхатьки

Вночі з четверга на п’ятницю забили на сполох вінницькі зоозахисники. Ольга Танаскова повідомила про те що в районі Старого міста на вулиці Покришкіна 8 (Клубний дім) поблизу Європейського кварталу отруїли собак.

На прохання журналістів вона надала номер опікуна бездомних тварин. Щоб дізнатись що відбулось, журналісти Vinnytsia Press Point зателефонували до пані Анни.

Вона розповіла, що конфлікт навколо собак, які живуть поблизу їх двору, назрівав протягом року. Собак стерилізували і підгодовували, але знайшлись сусіди, яким тварини заважали. Три місцеві собацюри обгавкували автівки.

«Жахливо, що ці люди гуляють з дітьми і дитина кидає в собаку каміння, а дорослі вважають що так і треба. Більш того подають приклад. Один з чоловіків кидав у них петарди, але потім з ним переговорив сусід і він наче заспокоївся», – розповідає Анна.

Всю ніч з п’ятниці на суботу жінка та небайдужі сусіди намагались врятувати тварин. Одна з собак загинула майже одразу, одну з них наче вдалось відпоїти, ще одна не йшла до людей хоч її і хитало.

«Це жахливо не розумію в якому світі ми живемо, звідки така жорстокість. Собаки щеплені та стерилізовані на людей, які їх не ображали вони не гавкотіли. Ми викликали поліцію і написали заяву про злочин. Собаку яка загинула самі відвезли на експертизу», – розповіла зоозахисниця.

Вже в суботу стало все гірше, стало відомо про отруєння ще двох собак, цього разу домашніх. А також, в муках та корчах, загинула друга собака.

Чим саме отруїли тварин та чи знайдуть особу, яка це вчинила буде відомо за результатами експертизи та слідства.

Зоозахисники надали відео з місця події, особам з чутливою психікою прохання не дивитись.

Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – застосовується у виді  штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, – караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, – караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

 


Теги: Вінниця

Переглядів: 737
Поширень: 0

Останні новини