Сьогодні вінничани проводжають у вічність Героя на щиті Сергія Бадюла

Сьогодні, 16 жовтня, мешканці Вінниці знову відчувають глибокий сум, проводжаючи Героя на щиті Сергія Бадюла. Він добровільно вирушив на фронт в березні минулого року, де відважно воював проти російських загарбників. Він служив в складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім'я Якова Гандзюка і брав участь у захисті Миколаїва та звільненні Херсона разом із своїми побратимами. Своє життя він віддав за Україну, загинувши внаслідок артобстрілу своїх позицій 10 жовтня в Покровському районі Донецької області. Йому було всього 57 років, - повідомляє міська рада.

Сергій Бадюл народився у Вінниці 23 січня 1966 року. Він отримав свою освіту в 26-й міській загальноосвітній школі і пройшов військову службу. Після цього він займався електромонтажем та був відомий як вправний електрик. Перед початком повномасштабного вторгнення, Сергій працював на Вінницькому заводі "Маяк".

Родичі і близькі Сергія Бадюла дізналися про його рішення піти на передову буквально в останній момент, і це рішення вразило їх.

«Сергій став на захист Батьківщини добровільно. Перед тим як вирушити на війну, нікому нічого не розповідав. Мабуть, не хотів зайве хвилювати. Він взагалі завжди думав не про себе, а про інших. Пізніше пояснив своє рішення наступним чином: «А що я повинен був робити? Чекати, щоб рашисти сюди прийшли?», – розповів брат Героя Віктор Олександрович. – Сергій був надзвичайно рішучою людиною. Якщо щось задумав – зі шляху не зверне, свого доб’ється. Після смерті батьків він був старшим, ми на нього завжди рівнялися, дослухалися порад…»

Церемонія прощання із Захисником відбудеться у дворі його будинку за адресою: вул. Михайла Драгоманова, 45/90. Початок о 12:00 год.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 612
Поширень: 0

Останні новини