Безкоштовні заняття з художньої гімнастики: краса та грація в поєднанні з покращенням здоров'я

Міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної у Вінниці запрошує всіх бажаючих приєднатися до гуртка "Художня гімнастика". Цей спорт створений не лише для підвищення краси та грації, але також для покращення здоров'я. В гуртку спільно з кваліфікованими інструкторами дівчатам надається можливість розвивати свої природні здібності, зміцнювати спортивний дух та представляти свої таланти на різноманітних змаганнях на міському, Всеукраїнському та навіть міжнародному рівні, - повідомляє міська рада. 

Гурток "Художня гімнастика" було створено у 2016 році і на даний момент в ньому займаються 47 молодих спортсменок. Наймолодшим учасницям - 7 років, а найстаршим - 17. Усі ці дівчатка оточені увагою та піклуванням досвідчених тренерів Ольги Оксамитної та Маргарити Заболотної. Зазначається, що для новачків заняття розпочинаються з базових вправ на розтяжку, поліпшення пластики тіла, рухових навичок та ритму виконання. Тільки після досягнення необхідних результатів вони переходять до вивчення гімнастичних вправ. Гімнастки використовують п'ять видів реквізитів: скакалку, обруч, м'яч, булави та стрічку.

«В процесі навчання надзвичайно важливим є бажання самих дітей. Адже тренування не обмежується лише заняттями у залі. Потрібно працювати й вдома, відточуючи вправи, – каже тренерка Ольга Оксамитна. – Але витрачені зусилля того варті. Ми бачимо, як змінюється постава наших вихованок, якими сильними, вправними та граційними вони стають».

Маргарита Заболотна, колега Ольги Оксамитної в тренерській роботі, додає, що гурток "Художня гімнастика" - це місце, де діти можуть розвивати свою естетичну культуру, грацію, а також розкривати свої музичні та танцювальні здібності.

«Художня гімнастика – вид спорту, який дозволяє малечі розвиватися гармонійно та почуватися впевнено як на змагальному килимі, так і по життю, – розповідає Маргаріта Заболотна. – Наші вихованці постійно беруть участь у різноманітних турнірах, на яких демонструють чого навчилися. І дуже приємно, що їхні вміння отримують високі оцінки журі. Чимало дітей зі старшої групи вже мають звання «Кандидатів у майстри спорту». Є багаторазовими переможцями Чемпіонатів Вінницької області за програмою КМС та МС, мають багато нагород Всеукраїнських та міжнародних змагань, є членами Збірної команди області та представляють її та наше місто на Чемпіонатах України».

У гуртку тренування відбуваються тричі на тиждень. Дізнатися більше та записатися на нього можна за номером телефону +38(093)101-75-16 або на сайті Вінницького міського палацу дітей та юнацтва.



Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини