Оголошено дату початку опалювального сезону у Вінниці: детальна інформація

Сьогодні міські теплопостачальні компанії ввімкнули свої опалювальні системи, щоб почати постачати тепло мешканцям міста. Крім того, вони активували опалення у навчальних закладах, дитячих садках та інших установах соціальної сфери відповідно до запитів їх керівників.

Заздалегідь працівники теплопостачальних організацій провели попередню перевірку стану теплових мереж та готовість всього системного комплексу для надання опалення у місті. Вони також розпочали процес заповнення внутрішніх систем опалення в житлових будинках.

Представники Комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" повідомляють, що наразі вже почато технічні операції з активації котелень та іншого обладнання теплового господарства.

«Працівники нашого підприємства доклали максимум зусиль для підготовки міста до опалювального сезону. Зокрема, були завершенні усі заплановані роботи з технічного обслуговування та ремонту теплового комплексу. Наразі розпочато процес поступового запуску котелень та виведення їх на технологічні параметри», – зазначив генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

Також вони акцентують увагу на тому, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №830, за розподіл тепла всередині будинків відповідальність покладається на голів ОСББ (Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків) та управляючі компанії. Це обумовлено тим, що згідно укладених договорів теплопостачальна компанія забезпечує постачання теплоносія лише до зовнішніх стін будівлі.

У департаменті міського господарства Вінницької міської ради підкреслюють, що запуск опалення в житлових будинках відбудеться поетапно. Та вони додають, що з часом усі житлові будівлі Вінниці будуть забезпечені теплом.

«У зв’язку із тим, що на цьому тижні за прогнозом погоди відбудеться значне погіршення погодних умов, виконком міської ради прийняв рішення розпочати подачу тепла до житлових будинків міста. Наразі відповідні комунальні служби та підприємства працюють нон-стоп, аби якнайшвидше забезпечити оселі вінничан теплом», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Варто зазначити, що минулого тижня у Вінниці розпочалась подача тепла у заклади охорони здоров’я за відповідними заявками від



Переглядів: 3461
Поширень: 0

Останні новини