Підприємство в Стрижавці заборгувало більше 13 млн грн податків

За процесуального керівництва прокуратури Вінницькій області слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення суб‘єктом господарської діяльності упродовж 2016-2017 років від сплати податків в особливо великому розмірі, що становить  13 млн 342 гривень.

Під час проведення досудового слідства встановлено, що підприємство здійснювало свою господарську діяльність на території Стрижавської селищної ради Вінницького району, використовуючи земельну ділянку площею 8,2 га, за що сплачувало земельний податок до бюджету.

Однак, з 1 січня 2016 року, дана земельна ділянка перейшла в межі міста Вінниці,  у зв‘язку з чим підприємству необхідно обчислювати сплату податку по ставках, визначених Вінницькою міською радою, а не Стрижавською селищною радою.

Під час проведення санкціонованого обшуку на підприємстві здобуто відомості про те, що службовим особам підприємства достаменно  відомо про зміну меж території та ставок земельного податку.

Наразі органом досудового розслідування та галузевим відділом прокуратури області проводяться допити свідків, тимчасові доступи до речей та документів, виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об'єктивне дослідження обставин кримінального правопорушення.

Хід досудового слідства контролюється прокуратурою Вінницької області.



Переглядів: 2147
Поширень: 0

Останні новини