Безкоштовне навчання з використання комп'ютерів та мобільних телефонів для пенсіонерів: як приєднатись

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування існують різні факультети, які пропонують людям похилого віку різні програми для розвитку та розваг., - повідомляє міська рада.

Один із таких факультетів спеціалізується на навчанні пенсіонерів сучасним інформаційним технологіям. Там надають навички використання комп'ютерів та мобільних телефонів. Згідно з інформацією від завідувачки відділення денного перебування центру, ці заняття з комп'ютерної грамотності стали дуже популярними серед населення похилого віку та тривають вже протягом багатьох років.

Максим Дорошенко, студент, що спеціалізується в галузі інформаційних технологій, є викладачем цих занять. Загалом більше 50 пенсіонерів відвідує факультет. Всіх їх розділено на групи. На заняттях вони вивчають як теоретичні, так і практичні аспекти комп'ютерної грамотності. По завершенні кожної теми проводять підсумкові тестові завдання.

Зміст навчальних тем різноманітний. Вони розпочинають з основ комп'ютера, клавіатури, розглядають різні види роз'ємів та носіїв інформації. На даний момент вивчають програми, такі як Word, Excel та PowerPoint. Також надається інформація про користування пошуковими системами в Інтернеті та завантаження файлів.

«Такі знання та навички необхідні для повсякденного життя. Прочитати новини, подивитися погоду чи розклад руху громадського транспорту – все це мають знати сучасні люди, якого б віку вони не були», – зазначає викладач Максим Дорошенко.

Окрема увага приділяється вивченню мобільних телефонів. За словами Максима Дорошенка, особливий інтерес учнів становлять програми, які дозволяють виконувати різні фінансові операції онлайн, такі як інтернет-банкінг, за допомогою яких можна оплатити комунальні послуги та перевірити нарахування пенсії. Також навчають користувачів використовувати месенджери для спілкування з друзями, родичами, дітьми та онуками.

«Зараз таке життя, що без гаджетів нікуди. Тому ми мусимо вивчати, як користуватися технікою, щоб іти у ногу з часом», – зазначає 66-річна пані Світлана, яка відвідує заняття з комп’ютерної та мобільної грамотності у Терцентрі.

Аудиторія оснащена ноутбуками та проєктором. Заняття проходять кожного дня. Мобільну грамотність викладають у понеділок, середу та п’ятницю, комп’ютерну – у вівторок і четвер, два рази на день.

Записатися можна за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини