Зі смутою у серці Вінниця зустрічає на щиті полеглого Героя Олександра Пархонюка

Чоловік народився далеко від Вінниці, але це місто стало його другим домом. Тут він одружився і виховав своїх дітей, і коли почалася велика війна, він відразу вирішив захищати Україну від ворога. Олександр Пархонюк приєднався до 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка влітку минулого року. Разом зі своїми побратимами він пережив пекельні битви на Херсонщині та в Бахмуті. Під час однієї з таких битв він отримав серйозну контузію, але після лікування одразу повернувся на фронт. Життя воїна обірвалося 11 жовтня поблизу села Макіївка в Луганській області у віці 56 років.

Олександр Пархонюк народився в Центральній Азії, у містечку Байрамали в Туркменістані (до 1992 року відомому як Байрам-Алі). Там він провів своє дитинство та роки зростання. Він пройшов службу в армії, яка була нелегкою, оскільки він служив на кордоні з Монголією, далеко від своїх рідних і близьких. В той час він не міг уявити, що його доля приведе його ще далі від рідного дому. Все через кохання. І хоча це кохання не стало єдиним і на все життя, Олександр назавжди пов'язав себе з Вінницею. Вона дала йому другий шанс на щасливий шлюб, на велику любов. Тут він виховував трьох дітей, і мав стабільну роботу як монтер доріг у Вінницькій транспортній компанії.

«Олександр походив із країни вільних степів, граційних коней та чи не найдовшого літа. Мабуть це й сформувало його характер. Він був сонячною людиною – з його вуст не сходила лагідна посмішка, й гордим водночас. Не уявляю, щоб хтось міг би його підкорити чи втоптати гідність, – розповідає дружина полеглого воїна Людмила Миколаївна. – Чоловік любив свою Батьківщину, мріяв туди поїхати, але так само він полюбив Україну. Разом із дітьми ми часто подорожували, намагалися побачити всю її красу. Складали плани на майбутнє, проте… Зараз на війні продовжує бити рашистів старший син Олександра. Для нього як і для всіх нас загибель найріднішої людини – величезна втрата, вічний невгамовний біль…»

Церемонія прощання із Олександром Пархонюком відбудеться біля його будинку за адресою: вул. Магістратська, 98 А. Початок о 9:30, - повідомляє міська рада.

Поховають воїна близько 11:00 на батьківщині дружини – у селі Сальник Калинівського району.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 510
Поширень: 0

Останні новини