Вінничанка користувалась місяць карткою, яку випадково залишила у банкоматі інша дівчина: зловмисниці загрожує до 8 років тюрми

16 жовтня поліцейські встановили правопорушницю, яка викрала гроші з банківської картки вінничанина. Тепер зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.

До поліції із повідомленням про зникнення коштів звернувся 41-річний мешканець м. Вінниці. Потерпілий повідомив, що його неповнолітня донька випадково залишила картку у банківському терміналі торгового центру.

Як розповів начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик, згідно з виписками з карткового рахунку потерпілого поліцейські встановили, що протягом останнього місяця невідома особа здійснювала розрахунки цією картою в магазинах обласного центру.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину. Нею виявилася 35–річна жителька м. Вінниця. Як з'ясували правоохоронці, жінка перебуваючи у приміщенні торгового центра побачила у банкоматі залишену дівчиною картку та не повідомила про знахідку. Зловмисниця спробувала розрахуватися нею в магазині за товар. Після вдалої купівлі правопорушниця користувалась банківською карткою місяць допоки власник не заблокував її. Загалом підозрювана витратила понад 2 500 гривень.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру.

За цим фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, якщо раптом ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, насамперед необхідно її заблокувати. У такий спосіб ви збережете власні кошти й не дасте іншим скористатися ними.

Є кілька способів заблокувати картку: в інтернет-банкінгу, через гарячу лінію банківської установи або особисто у відділенні банку.

Надалі необхідно звернутись у поліцію та обов’язково вказати час, дату, повну суму крадіжки та якомога більше деталей, що допоможуть розслідуванню злочину.

У випадку, якщо ви знайшли чужу картку, її необхідно повернути власникові! Для цього слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію, зазначену на картці, або звернутись до відділення банку та повідомити про знахідку.



Переглядів: 520
Поширень: 0

Останні новини