Церковні свята сьогодні, 19 вересня: що не можна робити сьогодні щоб не накликати лихо

Сьогодні, 19 вересня 2023 року, в Україні відзначається два церковних свят:

День пам'яті благовірного князя Ігоря Чернігівського і Київського День пам'яті мучеників Трохима, Саватія і Доримедонта

День пам'яті благовірного князя Ігоря Чернігівського і Київського

Благовірний князь Ігор Чернігівський і Київський був правителем Київської Русі з 912 по 945 рік. Він був одним із найвидатніших правителів Русі, під його керівництвом Київська Русь досягла значного культурного і економічного розвитку.

Ігор був убитий під час печенізького набігу в 945 році. Його тіло було поховано в Софійському соборі в Києві.

День пам'яті мучеників Трохима, Саватія і Доримедонта

Мученики Трохим, Саватій і Доримедонт були християнами, які жили в III столітті в місті Антіохії. Вони були схоплені за свою віру і зазнали жорстоких катувань. Трохим був спалений на вогні, Саватій був обезголовлений, а Доримедонт був убитий списом.

Що не можна робити сьогодні, 19 вересня 

В цей день існують деякі заборони, які віряни намагаються дотримуватися. До них відносяться:

Не можна працювати по дому і в поле - вважається, що це може принести невдачу. Не можна займатися рукоділлям - це може відлякати удачу. Не можна стригти волосся і нігті - це може скоротити життя. Не можна купатися - це може накликати біду. Не можна сваритися і лаятися - це може зіпсувати настрій на весь тиждень.

Ці заборони походять з давніх часів і засновані на народних віруваннях. Дотримуючись їх, можна захистити себе і свою сім'ю від бід і негараздів.

Що можна робити 19 вересня 2023 року

В цей день можна:

Молитися за здоров'я і щастя близьких Посадити дерево - вважається, що це принесе удачу і благополуччя Подарувати близьким подарунки - це підніме настрій і додасть радості

День 19 вересня - це день, коли можна згадати про тих, хто віддав своє життя за віру, і про тих, кого ми любимо. Це день, коли можна загадати бажання і попросити Бога про допомогу.


Переглядів: 486
Поширень: 0

Останні новини