В Україні активно розгортають Пункти Незламності: понад 1000 Пунктів вже встановлено на базі ДСНС

Заступник Міністра внутрішніх справ України, Олексій Сергєєв, оголосив, що в Україні вже діють понад 1000 Пунктів Незламності, які були створені на базі Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ці пункти призначені для забезпечення безпеки населення в умовах можливих обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури та тривалих відключень електроенергії.

У зв'язку з цією загрозою, Міністр внутрішніх справ ініціював створення Координаційного штабу, який відповідає за координацію дій усіх органів влади та правоохоронних органів для надання допомоги громадянам під час осінньо-зимового періоду. Цей штаб також веде моніторинг ситуації, пов'язаної з роботою Пунктів Незламності та укриттів.

На даний момент в Україні було створено 13 300 Пунктів Незламності, і триває робота з їх належним забезпеченням. З цих пунктів 1254 на базі ДСНС, при цьому 1004 із них почали функціонувати з 1 жовтня. 752 - стаціонарні пункти та 252 мобільні. Крім того, створено ще 250 мобільних пунктів на базі наметів і транспортних засобів, які готові до використання у випадку загострення ситуації.

Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством цифрової трансформації планує відображати інформацію про всі укриття та Пункти Незламності у додатку "Дія".



Переглядів: 373
Поширень: 0

Останні новини