Свята сьогодні, традиції та прикмети: що потрібно знати про цей день

Сьогодні, 20 жовтня, Міжнародний день кухаря і кулінара. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті святого Артемія Антіохійського

Яке сьогодні церковне свято, цікава інформація про цей день

20 жовтня православна церква вшановує пам'ять святого Артемія Антіохійського. Він був ранньохристиянським єгипетським святим та велико-мучеником, воїном, римським правителем Єгипту. Обезголовлений в Антіохії в 363 році. Артемій народився в Єгипті в IV столітті. Він був воєначальником у римського імператора Костянтина Великого і його сина Констанція. За свою старанну службу отримав посаду намісника Єгипту. Артемій був спочатку прихильником єретиків-аріян та переслідував правовірних християн. Однак, одного разу він побачив уві сні Спасителя, який сказав йому: "Артемію, чому ти переслідуєш Моїх дітей? Відтепер ти будеш їхнім захисником". Артемій покаявся у своїх гріхах і прийняв православ'я. Він став ревним захисником християнської віри. Під його керівництвом у Єгипті було збудовано багато храмів і монастирів. У 363 році Артемій був заарештований імператором Юліаном Відступником за свою віру. Він був засуджений до смерті і обезголовлений в Антіохії.

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна носити старі речі. Вважається, що в цей день потрібно одягатися в нове, щоб залучити в своє життя удачу та благополуччя. Не можна давати гроші в борг. Вважається, що разом із грошима можна віддати і своє щастя. Не можна приймати подарунки від незнайомих людей. Вважається, що разом із подарунком можна отримати і неприємності. Не можна знімати з пальця обручку, адже таким чином можна порушити сімейну гармонію. Не можна займатися в'язанням, вишиванням. Вважається, що в цей день виконана робота буде невдалою.  

Народні прикмети та традиції на 20 жовтня

Прикмети:

Якщо на деревах ще є листя, то зима буде теплою. Якщо день теплий і сонячний, то потепління затримається ще на кілька тижнів. Якщо в цей день йде дощ, то це до хорошого врожаю. Якщо в цей день побачити павука, то це до удачі. Якщо в цей день чути грім, то зима буде без снігу.

Традиції

У цей день молоді дівчата ворожили на своє майбутнє. На столі обов'язково повинні були бути страви з овочів і фруктів, які дозріли в цей сезон. У вечір 20 жовтня люди збиралися біля багаття і розповідали один одному історії та легенди.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 20 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 20 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Дем’ян, Йосип, Леонтій, Марк, Микола, Сергій, Юліан, Пелагея.

Переглядів: 515
Поширень: 0

Останні новини