Свята сьогодні: церковне свято, день ангела, заборони та традиції на 24 жовтня, як отримати користь від цього дня

Сьогодні, 23 жовтня, Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй. В церковному календарі сьогодні: День ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість"

Яке сьогодні церковне свято, цікава інформація про цей день

День ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" - це православне свято, яке відзначається 24 жовтня. В цей день віряни вшановують чудотворну ікону Божої Матері, яка вважається заступницею всіх стражденних і скорботних. Ікона "Всіх скорботних Радість" була написана в 1688 році придворним живописцем Іваном Безміним. На ній зображена Божа Матір у сяйві мандорли, оточена хворобливими і виснаженими людьми, і ангелами, що здійснюють благодіяння від її імені. Ікона отримала свою назву від початкових рядків однієї з богородичних стихир: "Всіх скорботних Радість, Помічниця єси ображеним, безнадійним надія, убогих Заступниця, сумних втіха, спраглих Годувальниця, нагих одіяння, хворих зцілення, грішних спасіння, християн усіх допомога і заступництво..." Ікона "Всіх скорботних Радість" відома багатьма чудесами. Вона допомагає в усіх бідах і скорботах, дарує віру і надію, лікує від хвороб і недуг. У День ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" віряни відвідують храми, моляться перед іконою і просять заступництва Божої Матері. У цей день також прийнято допомагати нужденним і стражденним.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна сваритися, лаятися і бажати комусь зла. В цей день важливо бути добрим і милосердним до інших, щоб не накликати на себе нещастя. Не можна ображати і бити тварин, особливо коней. Тварини вважаються посланниками Божої Матері, і їх образ може привести до нещастя. Не можна різати домашню птицю і рогату худобу, полювати і рибалити. В цей день важливо бути в гармонії з природою і не завдавати їй шкоди. Не можна мочити ноги і ходити по калюжах. Це може привести до застуди і інших хвороб. Не можна відмовлятися у допомозі тим, хто її потребує. В цей день важливо бути милосердним і допомагати іншим.  

Народні прикмети та традиції на 24 жовтня

Прикмети

Якщо на деревах сидить багато ворон, то чекайте на сильні снігопади. На світанку густий туман - до ясного і теплого дня. На деревах все ще залишається жовте листя - до морозної зими. Випав перший сніг - зима буде сніжною.

Традиції

В цей день віряни відвідують храми, моляться перед іконою і просять заступництва Божої Матері. Також прийнято допомагати нужденним і стражденним. У деяких регіонах в цей день виносили на свіже повітря "зимовий" теплий одяг, щоб провітрити його.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 24 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 24 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Олександр, Олексій, Теофіл, Петро, Афанасій, Микола, Лаврентій, Феофіл, Іван.

Переглядів: 714
Поширень: 0

Останні новини