Грація, краса та пластика: ансамбль класичного танцю "Фуете" запрошує дітей на заняття балетом

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної існує ансамбль класичного танцю під назвою "Фуете", де дітей від 5 років навчають граційним рухам та виконанню танцювальних елементів на пуантах.

За словами представників палацу, ансамбль класичного танцю "Фуете" є особливістю цього закладу та міста загалом. В Україні досить мало творчих колективів, де діти мають можливість опановувати мистецтво балету. Ансамбль "Фуете" не тільки вважається одним з найпрофесійніших, але має також вражаючу історію, оскільки нещодавно відзначив своє 45-річчя.

Керівництво над вихованцями цього ансамблю здійснює Жанна Ільченко, випускниця самого ансамблю "Фуете". Під її керівництвом колектив отримав багато нагород на фестивалях та конкурсах як на національному, так і на міжнародному рівні.

Зазвичай до ансамблю записуються дівчата, але цей вид танцю корисний і для хлопців.

«Заняття балетом сприяють розвитку у дітей правильної постави, ходи, відчуття ритму. Крім того, балет та класична музика сприяють естетичному вихованню», – зазначає керівниця ансамблю «Фуете» Жанна Ільченко.

Ансамбль класичного танцю «Фуете» складається з трьох вікових груп: молодшої, середньої і старшої (основний склад, що виступає на концертах). Займаються вихованці ансамблю три рази на тиждень: у вівторок, четвер та суботу, - повідомляє міська рада.

Довідки за номером телефону 067 663 8246 (Жанна Борисівна Ільченко). Ще більше інформації – на сайті Палацу дітей та юнацтва.



Переглядів: 412
Поширень: 0

Останні новини