За рік у Вінниці сталось 129 ДТП, в яких брали участь діти: поліція нагадує правила дорожнього руху для дітей

З 23 по 29 жовтня, багато шкіл мають осінні канікули, і погодні умови обіцяють бути гарними, що дасть дітям можливість провести більше часу на свіжому повітрі. За весь цей рік на території області сталася 129 дорожньо-транспортних пригод, в яких брали участь діти. Внаслідок цих аварій 115 дітей отримали поранення, а 13 загинули, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Для того, щоб забезпечити безпечні канікули, поліція рекомендує молодим пішоходам дотримуватися основних Правил дорожнього руху: 

Пересувайтесь по тротуарах та пішохідних доріжках, дотримуючись правого боку. Переходьте проїжджу частину на пішохідних переходах, коли світлофор показує зелений сигнал, а якщо немає регульованого переходу, перетинайте дорогу тільки, якщо ви впевнені в безпеці цієї дії. Якщо ви бачите транспортний засіб з ввімкненим червоним або синім маячком, або якщо чуєте спеціальний звуковий сигнал, утримуйтесь від переходу дороги. Заборонено різко вибігати на проїжджу частину та гратися біля дороги. Мопеди і велосипеди повинні мати звуковий сигнал і поворотні світловідбиваючі маячки. Використовуйте спеціальні майданчики для катання на скейтбордах, самокатах та роликах. Мопедами можуть користуватися особи, які досягли 16-річного віку, а велосипедами - 14-річного віку. Рекомендується носити шолом для захисту голови під час їзди, оскільки він може запобігти травмам при падінні. На вашому одязі мають бути світловідбиваючі елементи, що робить вас видимими для водіїв в умовах обмеженої видимості.

Теги: ДТП діти

Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини