Історії незламності: Влад Драгун та Костянтин Кашула як приклад цілеспрямованості та стальної волі

Семирічний Влад Драгун яскраво пам'ятає початок повномасштабної війни. Під час окупації Бучі його мати загинула у підвалі. Разом із батьком, братом і сестрою, хлопець втік із міста, - повідомляє служба BBC.

Влад прибув до центру реабілітації та протезування "Superhumans" з метою зустрічі з українським військовим, якого звуть Костянтин Кашула. Йому 34 роки та родом він із Ужгорода.

Перед війною Костянтин був барменом, а у вересні він вирішив добровольцем приєднатися до Збройних Сил України. Костянтин отримав військову підготовку в Великій Британії, а потім в Україні. Після цього він був розміщений на передовій зоні, де приймав участь у боях у Горлівці, Майорську і Бахмуті. Під час одного з штурмів міна вибухнула всього за 5 метрів від Костянтина, і він отримав численні поранення, найбільше постраждала нога. Він чітко запам'ятав цей момент – 11 лютого о 11:01, і навіть записав цей час на турнікеті, який встановив самостійно. Далі на нього чекали важкі моменти, включаючи евакуацію, численні операції та остаточну ампутацію ноги.

Костянтин дуже швидко адаптувався до використання протезу та став активно займатися спортом. Він навіть зміг стати членом збірної України з футболу на милицях і брав участь у міжнародному чемпіонаті з футболу у Бельгії на початку жовтня. Крім цього, він готується до участі у змаганнях з гольфу в Сполучених Штатах.

Костянтин чітко визначив свою мету в житті: він бажає приділити своє життя професійному спорту, щоб стати прикладом для інших ветеранів із серйозними травмами. Як і Влад, так і Костянтин пройшли складний шлях, аби повернутися до повноцінного сприйняття життя.



Переглядів: 794
Поширень: 0

Останні новини