Нічна атака на Україну: де були влучання та як відпрацювало ППО

У ніч на 24 жовтня 2023 року окупанти здійснили атаку на Україну, відправивши шість ударних безпілотників типу "шахед" з південного напрямку, з точками виходу з Чауда, Крим, - повідомляють Повітряні сили ЗС України.

Всі ці шість ударних безпілотників були успішно знищені за допомогою протиповітряної оборони. Для цього використовувалися винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи, які діяли на територіях Хмельницької, Вінницької і Миколаївської областей.

Упродовж 23 жовтня було зафіксовано 55 випадків бойових зіткнень. Ворожа сторона здійснила загалом 4 ракетних удари та 68 авіаційних атак, а також випустила 49 ракет МЛРС на позиції українських військ та різні населені пункти. На жаль, атаки російських терористів призвели до втрат серед мирного населення, які були вбиті або поранені. Також було завдано шкоди житловим будинкам та іншій цивільній інфраструктурі. ДСНС України повідомили наслідки обстрілів у облястях: 

Херсонська область: російські війська продовжують здійснювати атаки на прибережні населені пункти. Опівночі окупанти обстріляли село Зміївка в Бериславському районі двома авіаударами. Через годину Херсонський район був атакований запалювальними боєприпасами, в результаті чого постраждалосело Білозерка: 4 людини були поранені, включаючи 12-річну дитину, і було пошкоджено 20 будинків, газову мережу, автомобілі та господарські споруди. Дніпропетровська область: російські війська влучили по селу Іллінка в Марганецькій громаді артилерійським обстрілом. За попередніми даними, жертв немає. Донецька область: окупанти обстріляли Краматорський район ракетами типу С-300. На території сільгосппідприємства була зруйнована майстерня та пошкоджено 9 автомобілів. Харківська область: Приблизно 23 години ворог атакував селище Борова в Ізюмському районі. Унаслідок цього був пошкоджений двоповерховий будинок, і 4 людини отримали поранення, їх госпіталізували.



Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини