Які свята сьогодні, 25 жовтня: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети, все про цей день

Сьогодні, 25 жовтня, День військового капелана в Україні. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті ченця Печерського монастиря Мартирія

Яке сьогодні церковне свято, молитва на цей день

Сьогодні православні християни вшановують пам'ять ченця Печерського монастиря Мартирія. Він жив у XIII-XIV століттях і був відомий своєю праведністю, суворим постом і молитвою. Мартирій народився в Києві в сім'ї благочестивих християн. З раннього дитинства він мріяв про чернече життя. У віці 20 років він прийняв постриг у Києво-Печерському монастирі. Мартирій був дияконом і служив у храмі. Він був відомий своїми богонатхненними проповідями. Крім того, він був чудовим лікарем і допомагав хворим і стражденним. Мартирій був прославлений Богом ще за життя. Він мав дар чудотворення. Він зцілював хворих, повертав зір сліпим і допомагав знедоленим. Мартирій помер у віці 55-60 років. Його мощі зберігаються в Києво-Печерській лаврі.

День пам'яті ченця Мартирія - це день молитви за його заступництво. У цей день віруючі моляться про те, щоб святий Мартирій молився за них перед Богом і просив у нього благословення, здоров'я та допомоги в усіх справах.

Молитва до ченця Мартирія

Святий преподобний отче Мартиріе, моли Бога за нас!

Ти, який вірно служив Господу в Києво-Печерському монастирі, проси у Нього заступництва для нас, грішних.

Дай нам, святий отче, силу втриматися від гріхів, духовну мудрість і смирення.

Моли Бога, щоб Він помилував нас і дарував нам прощення наших гріхів.

Амінь.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Ображати і цькувати інших людей. Вважається, що це може обернутися на вас самих. Передавати речі і гроші через поріг. Це може призвести до сварок і розбіжностей у сім'ї. Прати, вибілювати і сушити одяг і постільну білизну. Це може призвести до хвороби. Залишати ворота і хвіртку на ніч не замкненими. Це може призвести до крадіжки. Їсти хліб, інакше наступного року хліба не буде. Жінкам плакати в подушку, адже тоді неприємності зберігатимуться ще деякий час. Лаятися, сваритися, лихословити.

Народні прикмети на 25 жовтня

Якщо на 25 жовтня випав сніг, то чекайте на хороший урожай озимих. Якщо в цей день завиває вітер, то негода буде триматися ще кілька днів. Якщо ворони повсідалися на нижні гілки, то до сильного вітру. Якщо туман вранці, то до відлиги. Якщо в цей день ви побачите дятла, то чекайте на звістку від далеких родичів.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 25 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 25 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Олександр, Богдан, Денис, Іван, Кузьма, Лаврентій, Макар, Максиміліан, Мартин, Микола, Остап, Тарас, Ян, Домініка.

Переглядів: 940
Поширень: 0

Останні новини