«Герої не вмирають! Вони приєднуються до Небесного війська!»: у Вінниці відбудеться прощання з Героєм Сергієм Поповим

Капітан Збройних Сил України Сергій Попов присвятив своє життя захисту Батьківщини ще до настання повномасштабного вторгнення. У 2014 році він взяв участь у Антитерористичній операції (АТО) та був нагороджений медаллю "За звільнення Маріуполя" за свої заслуги в командуванні патрульно-постовим відділенням. На початку великої війни, він приєднався до лав територіальної оборони та служив у складі 109-ї окремої бригади (військова частина А7037). На жаль, Сергій Попов загинув, виконуючи бойове завдання на території маріупольського металургійного комбінату "Азовсталь" 25 березня 2022 року. Він помер у віці 59 років.

«Ми шукали Сергія дуже довго. Справа в тім, що оборонці «Азовсталі» не вказували своїх адрес, щоб у разі полону чи загибелі, окупанти не змогли розшукати та вчинити насильство над рідними. Вони нас оберігали, – розповідає сестра полеглого Героя Тетяна Леонідівна. – Нарешті, майже через півтора року ми зможемо належно попрощатися з нашим оборонцем… Він був справжнім патріотом, мав загострене почуття справедливості. Любив життя і людей…»

У Вінниці зараз проживають мати та сестра Героя Сергія Попова, котрий мріяв повернутися сюди після завершення війни. Його життєвий шлях був надзвичайно насиченим. Народившись 22 листопада 1962 року в Одесі в родині військового, він вибрав собі професію військового, пішовши по стопах свого батька. Закінчивши військовий навчальний заклад, він служив на різних територіях колишнього радянського союзу. Після демобілізації з медичних причин у 1991 році, він переїхав до Маріуполя, де жила його родина і де зростали двоє його дітей - син та донька.

«Сергій спробував себе у різних професіях, мав світлу голову та золоті руки. Деякий час навіть ходив у море на суднах далекого плавання. Там його цінували, як гарного електромеханіка, – розповідає сестра Захисника. – Але його справжнім покликанням був захист Батьківщини. Знаєте, патріоти не здаються, коли не взяли в Нацгвардію за віком, він пішов до лав ТРО ЗСУ капітаном. Усе для того, щоб зробити свій внесок в оборону України… Герої не вмирають! Вони приєднуються до Небесного війська!»

Церемонія прощання із Сергієм Поповим розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, - повідомляє міська рада.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 536
Поширень: 0

Останні новини