Церковне свято сьогодні: історія, заборони та прикмети на день

Сьогодні, 26 жовтня, День інтерсекс-людей. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті священномученика Димитрія Мироточця

Яке сьогодні церковне свято: історія свята

26 жовтня православна церква вшановує пам'ять священномученика Димитрія Мироточця. Цей святий жив у IV столітті в місті Фессалоніки, що в Греції. Він був сином знатних батьків, які виховали його в любові до Бога. Димитрій отримав освіту і став проконсулом Фессалонік. Під час правління імператора Максиміліана Діоклетіана в Римській імперії розпочалося гоніння на християн. Димитрій не зрікся своєї віри і був страчений за неї. Після смерті Димитрія з його мощей почало сочитися миро, яке було джерелом зцілення для багатьох людей. Тому Димитрій отримав прізвисько Мироточець. У православній церкві Димитрій Мироточець є одним із найшанованіших святих.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

26 жовтня не можна лінуватися і відкладати справи на потім. Вважається, що це може привести до невдач у всіх сферах життя. Не можна прибирати, прати і шити. Вважається, що це може призвести до втрати грошей і удачі. Не можна надмірно веселитися і розважатись сьогодні. Вважається, що це може привести до сліз. Не можна вмиватися ввечері після заходу сонця. Вважається, що це може призвести до хвороби.  

Народні прикмети на 26 жовтня

Якщо сьогодні погода ясна, то зима буде теплою. Якщо в цей день йдуть дощі, то зима буде холодною. Якщо в цей день побачити собаку, то скоро зустрінеш свою любов.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 26 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 26 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Дмитро, Афанасій, Марк, Василь, Антон.

Переглядів: 352
Поширень: 0

Останні новини