Укренерго повідомляє, що підстав для відключень немає та виробленої електроенергії достатньо

В Україні 25 жовтня добовий максимум споживання електроенергії був на 5,6% вищим, ніж у попередній день. Через бойові дії та погодні умови без світла залишаються 411 населених пунктів.

Про це повідомили у пресслужбі "Укренерго".

"25 жовтня середньодобова температура була майже на рівні 24 жовтня (11,1 градуса проти 11,6 градуса). Проте, дощ та вітер все ж вплинули на рівень споживання електроенергії: добовий максимум був зафіксований вдень, між 11:00 та 12:00, його показник був на 5,6% вище, ніж максимум 24 жовтня", — мовиться у повідомленні.

У компанії зазначили, що виробленої українськими електростанціями енергії достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

"Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались", — підкреслили фахівці.

26 жовтня імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 447 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 334 МВт. Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови загальним обсягом 3 283 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 393 МВт.

Дощ та сильний вітер залишили без світла 98 населених пунктів у Київській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів. 

"Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — додали енергетики.



Переглядів: 461
Поширень: 0

Останні новини