Історія успіху підприємства “Перфетто”: відродження на новому місці

Вінниця усіма силами намагається сприяти релокації бізнесу і надає підтримку підприємцям, які переїжджають до міста для розпочатку нового етапу на новому місці. Одним із таких прикладів є родина Воскобойників, яка прибула до Вінниці з Херсона у 2022 році та за короткий термін відкрила три заклади громадського харчування, а також розпочала виробництво молодих сирів. Міський голова Сергій Моргунов особисто відвідав їхню нову виробничу локацію і побачив, як там створюються крафтові десерти та кисломолочна продукція, які отримали популярність серед місцевих жителів, - повідомляє міська рада.

У Вінниці налічується 343 підприємства з інших регіонів України, які постраждали від російської агресії і переїхали до міста. Сергій Моргунов, міський голова, зауважує, що ці підприємства працюють у різних галузях та мають різну кількість співробітників. Однак найважливіше, що громада Вінниці надає можливість цим підприємствам відновити свою діяльність та створювати нові робочі місця.

Беззаперечно, нашим завданням було створити умови для ведення бізнесу та збільшити кількість робочих місць. Команда “Перфетто” – дуже світлі люди і видно, як вони прагнуть нести радість людям. З боку міської влади ми створили умови для того, щоб релоковані підприємства залишилися в Україні і саме тут могли розвиватися та масштабувати свою діяльність, адже це суттєве підсилення економіки, – сказав Сергій Моргунов. – Історія цього бізнесу дуже довга, він постійно розвивається та вдосконалюється навіть попри те, що в один момент все довелося відновлювати з чистого аркуша і в новому місті. Але ці підприємці не опускають руки. Взагалі, це дуже складний процес – створити щось з нуля, тим паче, коли мова йде про налагодження виробництва. Адже це інвестиції в площі, обладнання, пошук людей, які працюватимуть. Але завдяки ініціативності та підприємницькому таланту, родині Воскобойників це вдається. Дуже приємно, що таке підприємство працює у Вінниці”.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий додав, що Вінницька область разом із містом Вінниця негайно розпочала розвивати інфраструктуру для виробничих та складських приміщень з метою приготування місць для розташування обладнання підприємств, які релокуються, і якомога швидшого відновлення виробничих процесів. Цей процес продовжується і на даний момент.

Одним з пріоритетів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу є сприяння релокованим підприємствам і колектив “Перфетто” задоволений, люди працюють та мають можливість розвиватися. Ми розуміємо, як сильно залежить сталість економіки від роботи бізнесу. Тому продовжуємо працювати”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Підприємці Анна та Костянтин Воскобойники розповідають, що відновлення свого бізнесу в Вінниці минулого року було досить простим завдяки сприятливій атмосфері розуміння та підтримці зі сторони міської влади. Це значно сприяло розвитку їхнього підприємства на новому місці. Наразі вони надали робоче місце приблизно 50 людям, з яких 40% - це внутрішньо переміщені особи, включаючи жителів Херсона.



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини