У Вінниці запрацював ще один клас безпеки: як проходить навчання (деталі)

У КЗ "Вінницький ліцей №15" відкрили ще один клас безпеки, як повідомила директорка школи Тетяна Василевська. Роботу над створенням цього класу безпеки розпочали ще навесні.

Важливо, що до цього процесу долучались самі діти. Вони працювали, не покладаючи рук, щось зносили, прибирали, переставляли. Хоча ми й раніше проводили різні безпекові заходи, воєнний час став тією передумовою, яка ще більше спонукала до створення такого безпекового осередку. В ньому є все наочне обладнання, відповідно до рекомендацій МОН. Крім того, аби мати змогу охопити якомога більше дітей, ми вирішили розширити цей осередок, облаштувавши також тематичну рекреаційну зону в коридорі. Це дозволить проводити заняття з більшою кількістю дітей. Тут також можна проводити навчальні зустрічі з вчителями, технічними працівниками та батьками, адже питання безпеки передбачає роботу з усіма учасниками освітнього процесу”, - розповідає Тетяна Василевська.

За словами Оксани Яценко, директорки департаменту освіти Вінницької міської ради, клас безпеки, що функціонує у 15 ліцеї, є уже одинадцятим за рахунком в освітніх закладах Вінницької громади. У цьому році було відкрито шість таких класів, а минулого - п'ять.

Ці класи відкриваються, щоб зберегти найдорожче - життя та здоров’я наших дітей", - зауважила очільниця департаменту. Відповідно до її висловлення, є намір поетапного відкриття класів безпеки у кожному освітньому закладі нашої громади. Наприклад, до кінця поточного року передбачається відкриття ще п'яти таких класів.

Представник головного управління ДСНС у Вінницькій області, Андрій Коваль, відзначив, що в теперішні складні часи класи безпеки містять важливу інформацію, яка допомагає дітям набути нові знання та навички. Клас безпеки поділений на вісім зон, де навчають правилам дій у надзвичайних ситуаціях, основам протипожежної та мінної безпеки, цивільного захисту, наданню першої допомоги тощо. Перший урок у цьому класі був присвячений навчанню наданню першої допомоги, включаючи дії при закритому переломі руки або його підозрі. Також учні 4-го класу виступили з виставою-казкою "Гусенята та дорога", нагадавши всім правила дорожнього руху.

Додатково, сьогодні в ліцеї розпочала свою роботу дружина юних рятувальників - пожежників, яка надала дітям спеціальну форму, що майже не відрізняється від справжньої. За словами директорки ліцею Тетяни Василевської, цей загін сформовано з учнів 4-го класу.

Ми свідомо обрали дітей початкової школи, щоб на перспективу вони могли набути відповідного досвіду та передати його молодшим, а, й можливо, старшим учням. Дітей навчають курсанти профільного ліцею та представники ДСНС. Надалі вони виконуватимуть функцію помічників тренерів або й самі стануть ними. Не виключено, що, можливо, хтось з них захоче в майбутньому стати рятувальником ”, - каже очільниця навчального закладу.



Переглядів: 759
Поширень: 0

Останні новини