Кількість правопорушень, ДТП та викликів: поліція Вінниці відзвітувала про роботу за перших 9 місяців цього року

На засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, учора, 26 жовтня, було представлено звіт про роботу патрульної поліції протягом перших 9 місяців цього року. Редван Усеінов - начальник управління патрульної поліції Вінницької області, розповів про їх досягнення та завдання. Основними пріоритетами роботи є захист прав та свобод громадян, запобігання злочинам та проведення профілактичних заходів.

За його даними, у 2023 році середній час реагування на виклик скоротився до 6 хвилин і 36 секунд, що на 2 хвилини швидше, ніж у попередньому році. Загалом патрульні у Вінниці виконали 20 751 завдання за перші 9 місяців поточного року, що свідчить про зростання обсягу викликів, порівняно з попереднім роком, коли було 17 771 викликів.

«Затримання осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів є одним із найважливіших напрямів нашої роботи. Так, за звітний період вінницькі патрульні по гарячих слідах встановили та затримали осіб, причетних до 421 правопорушень, серед яких найбільшу кількість становлять наркозлочини – 181. Далі йдуть підробка документів – 63, хуліганство – 29, незаконне поводження зі зброєю та крадіжки – по 23, знищення або підробка вузлів агрегатів – 18, тілесні ушкодження – 17, грабежі – 2»,– зазначив начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Редван Усеінов.

У сфері адмінправопорушень, за словами Редвана Усеінова, було складено близько 75 тисяч протоколів. За цими протоколами було встановлено суму понад 28,5 мільйонів гривень, і з цієї суми понад 24,3 мільйонів гривень було вже виплачено в якості добровільної сплати штрафів.

«Велика кількість складених адміністративних матеріалів патрульними свідчить про суттєве порушення водіями правил дорожнього руху, що є основною причиною дорожньо-транспортних пригод, – підкреслив Редван Усеінов. – На особливому контролі як громадськості, так і керівництва НПУ і патрульної поліції, зокрема, є виявлення водіїв, які керують транспортним засобом у стані сп’яніння. За 9 місяців 2023 року патрульними складено 1 355 таких адміністративних матеріалів».

Проаналізувавши кількість Дорожньо-транспортних пригод (ДТП), які сталися протягом звітного періоду, доповідач вказав, що однією з причин є низька дисципліна учасників дорожнього руху, включно з пішоходами. У місті Вінниця в цілому було зафіксовано 1068 ДТП, з яких 10% були з постраждалими.

«Водночас, слід зазначити, що систематичного скоєння ДТП із тілесними ушкодженнями на території обласного центру не зафіксовано», – зазначив Редван Усеінов. Натомість, за його словами, за звітний період в області було зареєстровано 212 дорожньо-транспортних пригоди, після вчинення яких винуватці намагалися втекти від відповідальності: «Розшукати та встановити вдалось 203 таких водіїв. Тобто відсоток розкриття становить 96 %».



Переглядів: 515
Поширень: 0

Останні новини