Нічний обстріл України: пошкоджена інфраструктура, поранені та загиблі (деталі)

У ніч на 30 жовтня 2023 року ворожі сили здійснили атаку за допомогою 12 ударних безпілотників типу "Shahed" і двох керованих авіаційних ракет Х-59. Ракети Х-59 були запущені з літаків, які перебували в повітряному просторі над Запорізькою областю, тоді як "Shahed" летіли з напрямку Приморсько-Ахтарськ-рф, - повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ.

Усі 14 ворожих літальних засобів було успішно знищено засобами протиповітряної оборони, зокрема в Миколаївській, Херсонській Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях

Для відхилення повітряної атаки було задіяно винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нажаль, наслідком російських терористичних атак є загибель та поранення мирних жителів. Приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура були пошкоджені чи зруйновані. Упродовж цієї ночі окупанти вчинили понад 15 обстрілів на території України, спричинивши серію нападів та знищення цивільних об'єктів.

У Херсонській області: о 22:40 російські військові обстріляли обласний центр, що спричинило пожежу у приватному будинку. Через годину окупанти знову обстріляли Херсон, при цьому одна людина загинула, а інша отримала поранення. Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували чотирьох людей та загасили пожежу у квартирі. О 5 ранку внаслідок обстрілу ще одна людина отримала поранення. Крім того, протягом ночі російські військові з артилерії та авіації наносили удари по Херсонському, Бериславському та Каховському районах. В Дніпропетровській області: ворожі сили не припиняють тероризувати прибережні населені пункти - з артилерії обстріляли Нікополь. У Дніпровському районі близько 2-ої ночі внаслідок падіння уламків збитої ракети пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок, приватний будинок та автомобіль. В Миколаївській області: окупанти обстріляли Баштанський район. У селі Лепетиха виникла пожежа у складському приміщенні, яку ліквідували підрозділи ДСНС. В Донецькій області: російські війська завдали ракетний удар по Волноваському району. В Сумській області: близько 1-ої ночі окупанти з артилерії обстріляли село Кіндратівка Сумського району, а з мінометів - село Рожковичі Шосткинського району.


Переглядів: 506
Поширень: 0

Останні новини