Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 31 жовтня

Сьогодні, 31 жовтня, Хелловін. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті преподобних Спиридона та Никодима

Яке сьогодні церковне свято

День пам'яті преподобних Спиридона та Никодима, просфорників Печерських, відзначається сьогодні. Спиридон і Никодим були послушниками Києво-Печерського монастиря в XII столітті. Вони жили в Ближніх печерах і протягом 30 років займалися приготуванням просфор. За переказами, вони були людьми благочестивими і смиренними. Вони ніколи не сварилися один з одним і завжди допомагали іншим. Одного разу до них прийшов чоловік, який втратив зір. Преподобні Спиридон і Никодим помолилися за нього, і він прозрів. Іншого разу до них прийшла жінка, яка не могла мати дітей. Преподобні помолилися за неї, і вона завагітніла. Преподобні Спиридон і Никодим померли в один день, 13 листопада 1194 року. Їхні мощі зберігаються в Києво-Печерській лаврі.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна переїдати. Вважається, що це може призвести до хвороби. Не можна спилювати дерева, обривати кору і гілки. Це може накликати біду на весь рід. Не можна позичати гроші і їжу. Це може призвести до фінансових проблем. Не можна вживати алкоголь. Вважається, що це може відкрити ворота для темних сил.  

Народні прикмети на 31 жовтня

Якщо в цей день сніг, то зима буде холодною. Якщо в цей день дощ, то весна буде ранньою. Якщо в цей день знайти гроші, то їх потрібно витратити на інших людей, або віддати нужденним.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 31 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 31 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Всеволод, Олександр, Олексій, Анатолій, Артемій, Василь, Герман, Іван, Кузьма, Микола, Роман, Сергій, Степан, Федір.

Переглядів: 941
Поширень: 0

Останні новини