Віддали життя за Україну: Вінниця віддає останню шану та проводжає на вічний спочинок Героїв Андрія Гайліса та Дмитра Гоголя

Сьогодні у Вінниці відбудеться прощання із двома земляками, які віддали свої життя внаслідок повномаштабної війни за Україну.

Андрій Гайліс

У червні цього року Андрій Гайліс приєднався до складу Збройних сил України і служив у 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана К. Гордієнка (в/ч А 1736), де він брав участь у боях на Харківському напрямку. Життя воїна оборвалося 25 жовтня під час зіткнення з ворогом поблизу села Синьківка Куп'янського району. Андрію Гайлісу було лише 36 років.

Андрій Гайліс народився в Вінниці 16 грудня 1986 року і отримав середню освіту в 32-й міській школі. Після цього він закінчив професійно-технічний навчальний заклад "Центр професійно-технічної освіти №1" і отримав спеціальність слюсар-механік. Перед вступом до армії працював на будівництві і вільний від роботи час віддавав комп'ютерній техніці. Його мама, брат, родичі і друзі чекали на його повернення з війни.

Церемонія прощання та поховання воїна відбудеться о 11:00 годині на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Дмитро Гоголь

Заради порятунку інших Дмитро Гоголь приєднався до Медичного Добровольчого Батальйону "Госпітальєри" під час російського вторгнення. Разом із товаришами з батальйону, він безперервно протягом кількох ротацій надавав медичну допомогу та евакуював поранених із найнебезпечніших ділянок фронту, а також рятував цивільних осіб. Дмитро Гоголь загинув на східному напрямку війни, йому було всього 47 років. 

«Рятуючи життя на фронті, 24 жовтня загинув наш Госпітальєр - друг Папай, Дмитро Гоголь… Він був спокійною, скромною та просто приємною людиною. Це невимовна втрата для нас усіх», – повідомили у Медичному Батальйоні «Госпітальєри».

У мирний час Дмитро Гоголь відзначався як професійний пауерліфтер та тренер. Він був володарем перемог у міжнародних змаганнях, майстром спорту з армліфтингу і тренером з силової підготовки. Більше того, він був спортивним реабілітологом, відданим своїй справі та спортивній спільноті.

«Дмитро Гоголь долучився до лав Госпітальєрів під час повномасштабної війни, відклавши вражаючу спортивну кар’єру та тренування на другий план. Усі ротації відбув на самому нулі, там, де найбільш гаряче і де бійці потребують найбільшої допомоги та підтримки. Щирі співчуття рідним, побратимам та посестрам, друзям, колегам Дмитра – це дуже велика втрата для України», – написала на своїй сторінці у фейсбуці депутатка Верховної Ради України Яна Зінкевич.

Церемонія прощання з полеглим Героєм відбудеться об 11:00 год. у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, - повідомляє міська рада. 

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Героям!



Переглядів: 613
Поширень: 0

Останні новини