У Вінниці затвердили план дій та план моніторингу в рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»

Сьогодні, 15 листопада, у Вінницькій міській раді під час засідання виконавчого комітету прийняли рішення «Про затвердження Плану дій та Плану моніторингу й оцінки реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» у місті Вінниця на 2018-2020 роки».  Моніторинг та оцінку здійснюватимуть двічі на рік.

5 жовтня Вінницька міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». У такий спосіб місто задекларувало готовність виконати низку умов, які дозволять отримати офіційний статус «Громада, дружня до дітей та молоді» .

Процес здобуття статусу “Громада, дружня до дітей та молоді” має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. План дій та план моніторингу – це один із кроків, який необхідно здійснити в рамках Меморандуму. 

«На 11 грудня ЮНІСЕФ запросив місто Вінницю на підписання статусу кандидата «Громада, дружня до дітей». До цього часу буде здійснена аналітика нашої програми, плану наших дій. Я сподіваюся на те, що місто Вінниця як місто, яке має давні практики і традиції як місто, дружнє до дітей, отримає статус і сподіваюся, що це буде вже у січні 2019 року»,  - розповіла директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко

У Вінниці ще з 2010 року успішно реалізується програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей», яка була розроблена на основні досвіду ЮНІСЕФ, що поєднаний з місцевими ініціативами та ідеями. 




Переглядів: 2689
Поширень: 0

Останні новини