Яке сьогодні, 1 листопада, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити, прикмети та день ангела

Сьогодні, 1 листопада, День народження Європейського союзу. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті безсрібників Косми та Даміана

Яке сьогодні церковне свято

1 листопада православна церква вшановує пам'ять святих безсрібників Косми та Даміана. Вони були рідними братами, які жили на початку IV століття в Малій Азії. Їхні батьки були язичниками, але мати, Феодотія, виховувала їх у християнському благочесті. Коли Косма і Даміан підросли, вони стали лікарями. Вони лікували людей безкоштовно, за те, що їх називали "безсрібниками". Брати зціляли не тільки фізичні хвороби, але й душевні. За свою доброту і милосердя Косма і Даміан були замучені імператором Діоклетіаном. У народі святих Косму і Даміана називали Кузьмою і Дем'яном. Їх вважали покровителями землеробства, скотарства, торгівлі та лікарської справи.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна сваритися, лихословити та обманювати інших. Вважається, що такі дії можуть накликати на себе біду. Не можна виливати воду, в якій купали немовля, на вулицю. Вважається, що це може призвести до хвороби дитини. Не можна залишати сушитися речі на ніч. Вважається, що в них може вселитися нечиста сила. Не варто вбивати павуків. Вважається, що вони захищають від хвороб. Не рекомендують відмовляти в милостині. Вважається, що це може призвести до нещастя.  

Народні прикмети на 1 листопада

Якщо 1 листопада холодно, то зима буде теплою. Якщо 1 листопада йде дощ, то весна буде ранньою і теплою. Якщо 1 листопада небо хмарне, то зима буде довгою і холодною. Якщо 1 листопада ще не всі дерева скинули листя, то наступний рік буде неврожайним. Якщо 1 листопада птахи летять низько, то зима буде теплою.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 1 листопада День ангела. За церковним календарем сьогодні, 1 листопада день ангела відзначають власники таких імен: Адріан, Хома, Кузьма і Дем'ян.

Переглядів: 1102
Поширень: 0

Останні новини