Мінцифри запустило пробну версію нового порталу Держстату

Міністерство цифрової трансформації спільно з ІТ-компанією ЕРАМ вчора, 31 жовтня, запустило публічну бета-версію порталу Державної служби статистики та онлайн-опитування про зайнятість українців.

"Основна мета проєкту — наблизити інструменти та методи роботи державної організації до принципів діяльності технологічної компанії, а також погодити їх з міжнародними стандартами роботи аналогічних статистичних інституцій згідно з дорожньою картою євроінтеграції України", — йдеться у повідомленні EPAM.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував цифровізацію Держстату ще у липня цього року. Згодом міністр також закликав українців взяти участь у першому онлайн опитуванні.

Що є на оновленому порталі?

Інформація зберігається в єдиній системі, а не окремих файлах. Так можете переглядати статистику в зручному форматі та працювати з нею, не завантажуючи на власний компʼютер купу файлів; є "Банк даних", щоб працювати з інформацією у форматі графіків і таблиць; ключові статистичні показники відображаються у вигляді дашбордів (інформаційних панелей). Це допоможе відстежувати їх у динаміці; міститься календар оприлюднення інформації та графік подання звітності, щоб відстежувати релізи та планувати звітування.

Теги: Україна

Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини