Яке сьогодні свято: церковне свято, молитва на цей день, заборони та прикмети на 2 листопада

Сьогодні, 2 листопада, Міжнародний день проєктного менеджера. В церковному календарі сьогодні: День пам’яті святих Акиндіна, Пігасія, Анемподиста та з ними 7 тисяч мучеників

Яке сьогодні церковне свято та молитва на цей день

День пам’яті святих Акиндіна, Пігасія, Анемподиста та з ними 7 тисяч мучеників щороку відзначається 1 листопада. Цей день є пам’ятним для всіх православних християн, оскільки вшановує пам’ять 7 тисяч християн, які були замучені за свою віру в Ісуса Христа. Святі Акиндін, Пігасій та Анемподист були єпископами міст Кіпр, Лікії та Фракії відповідно. Вони були жорстоко замучені за свою віру в Ісуса Христа в 200 році під час гонінь на християн, що були організовані римським імператором Септимієм Севером. Разом із ними було замучено ще 7 тисяч християн, які були різними людьми: чоловіками, жінками, дітьми, рабами, вільними людьми. Вони були замучені різними способами: їх били, катували, спалювали, кидали в море. Але всі вони залишилися вірними своїй вірі і не відреклися від Христа.

Молитва на цей день

О, святі мученики Акиндін, Пігасій, Анемподист та з ними 7 тисяч мучеників, ви, які за свою віру в Христа були замучені, моліться за нас, грішних, щоб ми завжди були вірними своїй вірі і не відреклися від Христа.

Захистіть нас від спокус і бід, допоможіть нам у наших життєвих труднощах.

Моліться за наш мир і спокій, за наше спасіння.

Амінь.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Сварки, лайки, підвищений голос. Якщо ви сваритеся з кимось, то сварка може затягнутися надовго і навіть закінчитися розривом відносин. Виглядати в дзеркало до сходу сонця. Вважається, що в цей час можна побачити своє відображення, яке не принесе вам удачі. Йти в далеку дорогу. Цей день краще провести вдома з близькими Ризикувати, грати в азартні ігри, робити ризиковані покупки. Цей день невдалий для ризику. Дивитися в очі незнайомій собаці. Вважається, що це може призвести до неприємностей. Дивитися на птахів в польоті. Вважається, що вони можуть забрати з собою ваше щастя.  

Народні прикмети на 2 листопада

Якщо 2 листопада дуже вітряно, то скоро будуть заморозки. Якщо на деревах видно іній, то наступний рік буде дуже холодним. Якщо на березі вже не залишилось листя, то зима буде холодною та ранньою. Якщо біля лісу чутно вовків, то варто готуватись до різкого похолодання.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 2 листопада День ангела. За церковним календарем сьогодні, 2 листопада день ангела відзначають власники таких імен: Костянтин, Доменіка, Альберт, Леопольд, Маркіян.

Переглядів: 255
Поширень: 0

Останні новини