На кордоні з Румунією впіймали ухилянтів, які збирались перепливати Тису на надувних "пончиках"

На території Закарпаття прикордонники затримали осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон, використовуючи надувні "пончики" як засіб переплави. Учора, близько 22:00, прикордонний наряд Мукачівського загону помітив чотирьох людей, які рухалися до кордону, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

За 100 метрів від межі державного кордону вони затримали двох осіб, які несли надувні кола. Виявилось, що це двоє неповнолітніх жителів Закарпаття, один молодий чоловік з Кіровоградської області і один з Сумської області.

Неповнолітні хлопці у віці 15 та 16 років призналися, що за обіцяну винагороду у 100 доларів вони погодилися допомогти двом невідомим чоловікам перетнути річку Тиса і потрапити в Румунію.

Переправа на "пончиках" мала коштувати порушникам $5000 та $3500 відповідно. Саме таку суму запросили організатори "водяної прогулянки"

Зараз організатора цього незаконного переправлення через кордон ідентифікують.

Щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Нагадаємо, що від початку російського вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 19 випадків загибелі чоловіків, які намагалися незаконно перетнути річку Тиса, щоб потрапити до сусідніх країн, таких як Угорщина та Румунія.



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини