Війна в Україні: як минула ніч та наслідки обстрілу

В ніч з 2 на 3 листопада 2023 року окупанти атакували українську територію, використовуючи близько сорока безпілотних літальних апаратів типу "Shahed-136/131" з Курської області та Приморсько-Ахтарського району рф. Крім цього, противник випустив керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

Ці безпілотники були запущені хвилями і рушили в різних напрямках малими групами. Більшість регіонів оголосили повітряну тривогу, та активізували системи протиповітряної оборони.

Внаслідок відстоювання атаки за допомогою Повітряних Сил, спільно з ППО Сил оборони України, було знищено 24 ударні безпілотники "Shahed-136/131" та одну керовану авіаційну ракету. Для відвернення повітряного наступу було задіяно винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи, - повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

ДСНС України детально повідомили наслідки ворожого обстрілу по областям України: 

У Харківській області, опівночі, російські війська направили безпілотний літальний апарат до Харківського району, спричинивши пожежі у двох господарських спорудах. Вже за годину БПЛА атакував Харків. Зазнали пошкоджень 8 житлових будинків, 4 автомобілі, включаючи два службові автомобілі поліції, господарча споруда та гараж. У одному з коледжів частково зруйновано триповерхову будівлю. Також виникли пожежі в адміністративній будівлі, автомайстерні та приватному будинку. У Херсонській області з вечора ворожі сили розпочали атаку на Бериславський район. Внаслідок удару по селу Урожайне постраждали 2 людини, а також пошкоджено 9 приватних будинків. Близько 3 години ночі Херсон потрапив під артилерійський обстріл. Зазнали пошкоджень 7 приватних будинків та газопровід, а також було ліквідовано пожежі у двох господарських будівлях. У Донецькій області ввечері окупанти обстріляли Бахмутський район, але рятувальники встигли загасити пожежу у приватному будинку. У Івано-Франківській області близько 6 години ранку у Калуському районі впали уламки збитого безпілотника. Була ліквідована пожежа у гуртожитку. У Одеській області окупанти вдарили по території інфраструктурного об'єкта, на щастя, без жертв.


Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини