Будівництво індустріального парку “ВінІндастрі”: плани, терміни та прогнози (деталі)

Сьогодні, 3 листопада, міський голова Вінниці, Сергій Моргунов, відвідав індустріальний парк “ВінІндастрі”, де триває будівництво двох заводів, які належать компаніям ТОВ “Візарді” та ТОВ “Смарт Лайн”.

На земельних ділянках інтенсивно працює будівельна техніка, оскільки планується запуск адміністративного та виробничого цехів компанії “Візарді” вже наступного року. Сергій Моргунов розповів, що обидва заводи в сумі займатимуть площу понад 16 тис. квадратних метрів. Після завершення будівництва тут знайдуть роботу близько 240 осіб.

“Робота в індустріальних парках має низку різних переваг для інвесторів. Вінниця стала однією з перших громад в Україні, де почали створювати необхідну інженерно-транспортну інфраструктуру в індустріальних парках. Це забезпечення електроенергією, водою, каналізацією, газом, а також будівництво бетонної дороги, яка покращить логістику, – розповідає Сергій Моргунов. – Для міста цей крок передбачає створення нових робочих місць та комфортних умов для роботи вінничан, а також залучення інвестицій у Вінницю. Для інвесторів суттєвою перевагою роботи у наших ІП є те, що їм набагато менше треба вкладати коштів у підведення комунікацій, а крім того є пільгові умови на оренду землі, податок на нерухомість, податок на прибуток тощо. Ми також маємо низку програм щодо створення нових робочих місць, це мікс роботи Вінницької міської ради та інвесторів щодо розвитку промисловості у громаді та зміцнення економіки”.

Протягом майже семи років компанія "Смарт Лайн" працює в орендованих приміщеннях у Вінниці, розповів директор підприємства, Олександр Бебех. Для розширення власної діяльності він вирішив побудувати свій власний завод, вибравши територію індустріального парку як оптимальне місце для цього проекту. На початку березня цього року були укладені угоди про співпрацю між містом та компаніями ТОВ "Смарт Лайн" і ТОВ "Візарді", що визначило початок нової сторінки в розвитку обох підприємств.

“В березні цього року ми підписали меморандум про участь в індустріальному парку і вже наприкінці жовтня ми почали будівництво офісного приміщення “Візарді”, а поруч – виробничі цехи. Сумарно з компанією “Смарт Лайн” ми збудуємо трохи більше 16 тисяч квадратних метрів. Плануємо, що по завершенню близько 240 людей тут будуть працевлаштовані”, – розповів Олександр Бебех.

Міський голова Сергій Моргунов додав, що це одні з найдинамічніших проєктів, які реалізуються у Вінниці.

“Слід зазначити, що український бізнес дуже швидко адаптувався до війни. Релокований бізнес після переїзду уже налагодив свою роботу і рухається далі. Так само і наші вінницькі підприємці, які стали учасниками “ВінІндастрі”, проявляють себе активно. В контексті розвитку індустріальних парків ми стали прикладом для наслідування для багатьох громад і однозначно маємо серйозний потенціал у глибокій переробці. Зокрема на сусідній промисловій зоні, де будуть розміщені потужності Volia Agri-Food Park Vinnytsia, що спеціалізуватиметься на виробництві проміжної та кінцевої продукції харчової промисловості”, – додав Сергій Моргунов.



Переглядів: 649
Поширень: 0

Останні новини